donderdag 4 december 2014

Een zaterdag vol met verrassingen



Het is dinsdag nu, maar ik ga nu het blogverhaal van zaterdag tikken. Met ik, bedoel ik weer eens mezelf, Sander. Inderdaad, we lopen nogal achter inderdaad. Dus daarom dat ik dit verhaal tik als reden 1. Reden 2 is omdat ik deze dag waarschijnlijk op de meest enthousiaste manier kan vertellen. En reden 3, Rebecca wilde vanavond (dinsdag dus) graag een bad nemen, maar daarover lezen jullie wel in het blogverhaal over dinsdag (geen idee wanneer die komt, maar we streven voor eind dit jaar ;)

Zaterdag dus! Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Maar wat het precies is, dat hou ik nog even in spanning (al weten mensen die mij op facebook als vriendje hebben vast al wat ik bedoel.
We deden het zaterdag rustig aan, want we sliepen uit en gingen rustig ontbijten. 's Middags werd het pas interessant want het serpentarium van St Cloud stond op het programma. Een serpentarium is zeg maar een soort slangendierentuin, dus helemaal geweldig voor mij, maar ze hebben ook andere reptielen. En nog gaver, ze melken er ook gif wat weer gebruikt wordt voor medicijnen en het gif aftappen, dat laten ze ook zien aan bezoekers. Nou, veel toffer kan ik niets bedenken om te bezoeken!

We gingen met z'n 3-en want Lida besloot niet mee te gaan. Chris wilde wel graag mee en we zouden 's avonds toch weer even naar Disney gaan. De reis naar het serpentarium viel nogal tegen, want we moesten weer over die nare weg rijden met al die piep stoplichten (die weg die Rebecca reed toen ze haar ouders op ging halen). Maar het serpentarium zagen we al van ver weg. We keken er naar en dachten, hier gaan we niet lang blijven. Het zag er van buiten nogal klein uit, maar goed. Wie weet hoe het zou zijn. 

Bij binnenkomst gingen we na entree betalen eerst naar een groot verblijf waar heel veel waterschildpadden zaten. Ik denk wel ongeveer 70 en verschillende soorten, wel een stuk of 10. Een verzorgster was ze net een banaan aan het voeren en Rebecca kreeg ook een stuk om te voeren. Het was superschattig om al die schildpadden naar Rebecca te zien zwemmen. 


 















We konden ook brokjes kopen voor een kwartje om te voeren en dat deden we dan ook. Het gave was dat we ook van die weekschildpadden zagen die we steeds zwemmend in de natuur zagen, maar nu lagen ze op het land te  zonnen. En we zagen een hele grote alligatorschildpad in het water.




Aan de andere kant zaten een paar landschildpadden en die kregen ook te eten, ook banaan, dus prima om te fotograferen. 

Behalve eten was er denk ik ook een schildpad die problemen had. Hij hing namelijk op de achterkant van een andere schildpad en hij maakte hierbij ook een gek geluid. Het leek ook alsof hij met zijn staart aan die andere schildpad verbonden zat. Heel vreemd... 

Misschien was hij de weg kwijt en trok die andere hem richting huis. Maar opeens vond de schildpad erachter het genoeg en ging die ook eten. Toch leuk om hier getuige van te zijn, vooral het gekke geluid dat die maakte ;)

Hierna gingen we de slangen bekijken. Nou, ik zeg jullie, ik heb zelden zoveel mooie en bijzondere slangensoorten gezien. 




Ze hadden er voornamelijk gifslangen en heeeel veel soorten ratelslangen. Echt geweldig! Er was er 1 bij die echt zwaar pissed was en maar bleef ratelen in dreighouding. 


Ratelslangen... ik vind het echt schitterende dieren. Hoe krijg ik Rebecca zover dat... afijn, erg bijzonder was ook een gifslang die geboren was zonder ogen en een mamba.




 Maar de coolste slang zat in het allerlaatste verblijf, een koningscobra! De grootste gifslang ter wereld! Maar hierover later meer.

Het was inmiddels tijd voor het melken. We zaten in een kleine groep en de man van het serpentarium ging ons eerst vertellen hoe het werkt, wat ze gingen doen en hoe belangrijk slangengif is omdat er medicijnen van gemaakt worden.
Toen kwam de eerste slang, die de man samen met een vrouw achter glas ging melken. Het werden 2 watermocassinslangen, hier bekend als cottonmouths, die ik nog steeds in de natuur wil zien. De slagen werden eerst op een tafel geshowed en daarna klaargemaakt om gemolken te worden. 


Ze wilden niet echt meewerken. In ieder geval ging dit mij een brug te ver, en iedereen die mij kent weet dat ik dat niet snel zeg. Meerdere malen beten de slangen in het bekertje en zag je het gif er in stromen.
Vanaf hier neemt rebecca het blog weer over, want inmiddels is het donderdag en is het blog van afgelopen zaterdag nog steeds niet af.....
Enfin terug naar het melken.
Zoals we al aangaven ging het er heftig aan toe. Na de 2 cottonmouths was het de beurt aan
2 koraalslangen.
Hierna werd met veel moeite 2 diamantratelslangen uit de dozen getoverd en tot slot 2 monocle cobra's, waarvan de laatste een albino was. Deze cobra's werden eerst prachtig aan het publiek geshowed en ze waren al in opperste staat van paraatheid. Overigens de ratelslangen ook hoor, die hoorde je helemaal door de geluidsdichte wand heen ratelen. 






Al met al een geweldig gezicht om dit te zienen de show was nog niet over. Het melken was klaar, maar nu mochten de gasten wat niet giftige slangen vasthouden. Ook kwamen ze nog met een babygator aan. 
Sander wilde dit natuurlijk wel, maar paps, nee die deed toch maar een stapje naar achteren. 
We wilden de grote baas nog wat vragen stellen en vroegen aan zijn medewerker waar hij was. Zij vertelde dat ze zo meteen een schub van het oog van de koningscobra gingen verwijderen en dat wij daar als publiek dit mee konden maken. Dit was natuurlijk geweldig en zeker wilden we dat wel.
We gingen alvast naar het verblijf van de koningscobra waar dit reusachtige dier zeker wel onraad voelde.
Zodra de medewerkers achter de deuren open deden was het dier in opperste staat van paraatheid en richtte het zich op. Een aantal maal viel hij ook aan richting zowel de verzorgers als richting de ruit.





Gelukkig raakte het dier niet gewond en konden ze hem uiteindelijk te pakken krijgen.
Toen ze het dier eenmaal goed vasthadden namen ze het mee naar buiten.
Met 4 man droegen ze deze reusachtige slang en de voorste, de baas van het serpentarium, die hield de kop vast.
We hadden voor de show gehoord dat deze man in 1992 aangevallen was door de koningscobra en hij 12 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen en maar liefst 3 maal een hart stilstand had gekregen. Ook was hij vorig jaar nog gebeten door een monocle cobra, degene die ze zojuist gemolken hadden en ook hiervan moest hij gereanimeerd worden. Deze man heeft een engel op zijn schouder en we vroegen ons toch zwaar af, waarom hij dit werk bleef doen. Maar enfin terug naar het verhaal.
Eenmaal buiten probeerden ze met allerlei werktuigen de schub van zijn oog af te krijgen.


Dit vind de slang niet leuk, maar het lukt gelukkig wel en sander is de gelukkige die de schub in zijn handen geduwd krijgt.
Ook melken ze het dier 2 maal toe, omdat het zo boos is en ze graag zijn gif willen verzamelen voor de onderzoeken.

Het dier heeft zoveel kracht in zich dat het bijna het glas kapot bijt.
HIj bijt in ieder geval door het rubber heen en je ziet het donkergele gif in het glas lopen.
Na de vervelend schub verwijderd te hebben willen ze graag het dier meten en hier mag het publiek mee helpen,............ WAT???? de grootste gifslang van de wereld vasthouden om deze mee te helpen meten?Sander hoef je dit geen tweede keer te zeggen en hij sprint naar voren en is als een van de eerste bij de slang.
 
















Er volgen al snel meer mensen en uiteindelijk met veel hulp kunnen ze de slang zo ver mogelijk stretchen zodat ze een redelijk accurate meting kunnen doen. de slang is 11 feet, 3 lang

wat overeenkomt met ongeveer 3,4 meter. !!!! ongelofelijk wat een mega dier dit is, dit is ongeveer zo lang als 2 mensen.
Na het meten melken ze de boze slang nogmaals en maf het publiek ook nog eens de grote gifslang vasthouden.
Dit maal wil paps ook wel en later besef ik pas hoe bijzonder dit is.

Helemaal te gek. De dag van sander kan niet meer stuk en hij is er nog helemaal hyper de pieper van.
Hij steld nadien nog wat vragen aan de baas over het houden van giftige slangen in florida maar uiteindelijk zetten we toch maar koers naar huis waar we mams nog steeds hebben zitten.
Het is kwart voor 6 eerdat we thuis zijn, dus he tis een lange dag voor mams alleen geweest. ze heeft zich goed vermaakt met zwemmen, rusten en lezen, maar we voelen ons toch een beetje schuldig. Bovendien heb ik geen zin in warm eten, het idee was dat we sperziebonen vanavond zouden koken en dat zouden eten. maar ik heb echt zin in mc donalds. Mijn ouders vinden het ook prima, wel wordt even het vlees gebakken anders zou dit bederven. We eten het vlees en gaan dan op weg naar magic kingdom met een stop bij de mac donalds.
Hier eten we allemaal wat we lekker vinden en gaan we daarna door naar magic kingdom.
Het is erg druk op het parkeerterrein maar we vinden gelukkig een plekje. Paps zijn spreuk is, er gaat altijd iemand weg.
Op weg naar het magic kingdom gaat het allemaal soepel en gaan we voor het eerst met de monorail, wat een stuk makkelijker gaat omdat je hierbij voorrang hebt met de rolstoel. dit onthouden we. Helaas moet je wel een enorme heuvel op om er te komen.
In het magic kingdom struikelen we bijna over de mensen en gaan we snel door naar onze eerste fastpass.
Peter pan!!! het is dezelfde rit als in parijs met kleine details anders, maar we genieten toch erg van deze leuke sprookjes rit, en vooral omdat de wachtrij met fastpass slechts 5 minuten is en normaliter 80 minuten.....
Wel heb ik nog bonje met een niet begrijpende castmember die niet snapt dat met een rolstoel omlopen niet zo makkelijk gaat als overal drukte is en mensen met buggies lopen.

Maar dat zal de pret niet drukken.
Na peter pan toiletteren we snel en pakken we nu toch echt eens mickey's philmagic..... en nu doet hij het toch gtelukkig wel. Het is een grappige show met mickey en zijn vrienden die muziek maken en vooral donald die weer van alles moet overkomen.
We lachen er van harte om.
Na mickey's philharmagic gaan we door naar space mountain waar we onze volgende fastpass voor hebben. Er staat een enorme rij voor de fastpass maar met een wachttijd van 120 minuten voor de rit klagen wij niet. Echter tijdens dat we in de attractie staan zien we helemala geen wachtende mensen en krijgen we sterk het idee dat de wachttijd niet echt klopt.
Maar na 14 minuten wachten zitten we er in en kunnen we genieten van space mountain en we vinden hem toch wel erg gaaf. Ik vooral aangezien ik geen hoofdpijn van deze krijg.
Hierna lopen we weer naar mams en mogen we eigenlijk vrij snel daarna door naar de volgende fastpass van buzz lightyear.
We halen echter eerst nog een ijsje en genieten hier lekker van en ruilen weer eens wat pins.
Het is een heerlijk temperatuurtje dus dat wordt ook al een stuk beter.
Hierna gaan we in buzz waar we ook de gewone wachtrij passeren en bijna direct in de attractie kunnen.
Voor mij en sander is het de 2e keer en we vinden hem nog steeds minder leuk. Sander nu helemaal want hij werd ingemaakt door mijn vader. Maar dit kwam toch echt omdat hij foto's moest maken. Yeah right!!!!
Na buzz gaan we ons voornamelijk ergeren aan de mensen in het park en besluiten we om naar huis te gaan. We zien nog kort het vuurwerk, maar hebben niet hele goede plekken dus besluiten het een andere keer goed te bekijken.
We lopen nog even door de winkels in mainstreet, waar we prompt bijna struikelen over de lichtparade.  en we hebben top plaatsen zonder de fastpass. je kunt namelijk ook fastpassen reserveren voor de parades dan ben je gegarandeerd van een goede plek, en daar waren de heren me voortdurend mee aan het plagen. want ze dachten telkens dat we voor vanavond een fastpass daarvoor hadden, want eigenlijk voor maandag was.
Maar nu hadden we dus geweldige plaatsen zonder de fastpass.
We genieten van de lichtjesparade en voor sander weer voor het eerst dat hij zoiets ziet.






We zien vele bekende disneyfiguren langs komen maar vooral veel mooie karren met lichtjes.
De parade eindigt met een grote tribute aan amerika, waardoor de laatste kar een kar is met de vlag van amerika en met een adelaar.
Of dit vanwege thanksgiving weekend is weet ik niet, maar ik vermoed van wel.
Na dit gaan we snel uit het park weg en komen we ondanks dat we snel waren toch in de drukte te staan te wachten op de monorail.
Echter na 2 keer wachten mogen wij ook mee en zitten we riant ten opzichte van de andere mensen.
Helemaal goed dus.
We zijn deze dag pas om kwart over 12 thuis en voor morgen staat er een dagje paps en sander natuurpark op het programma en mams en ik gaan lekker chillen.
Dus wordt vervolgd.


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten