zaterdag 6 december 2014

Vreselijk aan het achterlopen en daarom op 6-12 het blog van 30-11 aan het typen

De titel zegt het verhaal al
ik loop vreselijk achter met het blog en daarom ben ik veel te laat dit aan het typen
maar wil het toch graag allemaal vastleggen dus daarom probeer ik jullie ook mee te nemen in onze verhalen
Vandaag is het zondag, 30-11 en begint het met de dag warmer te worden. het koufront trekt weg en het is vandaag een aangename 25 graden. Sander en paps gaan op pad samen naar een natuurpark en mams en ik mogen uitslapen.
Rond half 11 sta ik op en begin ook weer wat achterstallig blogwerk te doen.
De rest van de dag vermaken mams en ik ons met zwemmen en bloggen en willen we net even gaan rusten wanneer de heren rond half 4 thuis komen.
Ze zijn naar het natuurpark Hillsborough state park geweest en hebben een leuke dag gehad maar weer zeer weinig wildlife gezien.




Zoals jullie zien hebben ze een behoorlijk avontuurlijke tocht achter de rug waar ze regelmatig midden door de wildernis liepen en ze zich niet lieten leiden door de paden, of deze waren ondergelopen door de hevige regenval van de afgelopen dagen.
Anyway, een leuke dag voor hun dus maar echt op en top was het ook niet.
Ze zijn teleurgesteld dat wij willen rusten maar we doen het toch en laten de mannen nog even aan hun lot over. Het was zo rustig zonder hun, maar ja nu begint de drukte weer.
Sander neemt tijdens het rusten een duik en kijkt voetbal samen met paps en daarna gaat paps koken en eten we lekker zelfgemaakte spaghetti.
Heerlijk zo'n maaltijd.
Na het eten gaan we naar Epcot waar ik natuurlijk weer fastpassen gereserveerd heb.
We komen er rond half 7 aan en het is een mooie tijd. We vinden met veel moeite een plekje bij de invaliden maar kunnen weer lekker zo doorlopen.
Ditmaal staat de andere kant van futureworld op het programma.
Zodra we het park inkomen lopen we tegen onze eerste attractie aan. Spaceship earth, wat een attractie is die zich bevindt in de bol aan het begin van epcot, wat ook meteen het icoon voor epcot is en welke we allemaal nog nooit gedaan hebben.
We worden door de medewerkers naar de achterkant van de bol gewezen en vinden daar al snel de rolstoeluitgang, de officiele wachtrij zou amar 10 minuten zijn en de fastpass zou de hele wachtrij moeten skippen maar nee met de rolstoel moeten we uiteindelijk 15 minuten wachten en moet mams nog wel een stukje lopen naar het begin, of eigenlijk officieel het einde van de rit.
We doen de attractie die gaat over hoe de technologie zich heeft ontwikkeld sinds het begin van ons bestaan. Nu lijkt dit heel saai omschreven, maar disney weet er toch heel wat leuks van te maken, door er een echte ride met veel scenes van te maken en ook wat digitale trucs.


We reizen van de ijstijd, naar de holbewoners, naar de oude egyptenaren, naar de grieken en romeinen en komen uiteindelijk bij ons hedendaagse techniek uit.
We moeten wat kleine vragenlijstjes doen tijdens de rit en uiteindelijk komen daar hele leuke digitale trucs uit over de ultieme reis die je zal maken in de toekomst.


Dit wordt eerst getoond op het scherm tijdens de rit en hierna wordt het getoond op het grote scherm bij de uitgang, waar je ook een filmpje kan downloaden en je dus heel groot in beeld kan komen en ook foto's die gemaakt zijn van mensen geshowed worden op een grote wereldbol waar ze vandaan komen.
We vonden dit een erg grappige attractie.
Doordat we vrij laat waren kunnen we ook meteen door naar de volgende en dat is testtrack!! Dit is een van de leukste attracties van epcot, waar je namelijk wordt gelanceerd in een testauto en allerlei testjes met de auto worden gedaan terwijl jij er in zit, slippen, remmen, stoten en natuurlijk ook snelheid.
Nieuw aan deze attractie was dat we onze eigen auto mochten ontwerpen en dat deze ook op al deze punten getest werd.
Het resultaat is een gezamelijk mengsel, maar hij scoort nog best redelijk op veiligheid uiteindelijk.
De rit is helemaal te gek en we zitten in een echte raceauto.
Na de rit kunnen we ook raceauto's bekijken met deze op de foto.
Natuurlijk wil sander dit wel.


Helemaal leuke en we vermaken ons met ook de foto's die daar gemaakt kunnen worden en sturen deze ook richting de mail.

Na testtrack gaan we naar het toilet en is het ook al bijna tijd voor mission space: een andere heftige attractie, waar epcot om bekend staat die je in 2 intensiteiten kan doen, groen of oranje.

Je wordt namelijk als astronaut de ruimte in gestuurd en moet daar je spaceshuttle veilig landen.
Sander wil natuurlijk de oranje en meest heftige versie, alhoewel hij daar toch bijna van terugkrabbeld als hij erachter komt dat het een simulator is.
Oh nee, daar worden we allebei vreselijk ziek van.
Mams en paps hebben groen genomen en wij staan in de rij voor oranje. Vooral sander die zit in zijn piepzak, maar er is nu geen teruggaan meer mogelijk, ook al bied de attractie meerdere malen de mogelijkheid aan. En na de veiligheidsinstructies krijgen we onze rollen toegewezen en mogen we plaatsnemen in echt comfortabele stoelen waarna er een klep omlaag komt met de videoschermen en de joysticks en overal knopjes zodat het net echt lijkt of je in een shuttle zit. Het voelt wel erg benauwend.
De rit is verschrikkelijk heftig en de G krachten slepen ons overal naar toe en we komen er beide erg misselijk uit. Dit hadden we niet moeten doen.... Het doet mij vermoeden dat ik vorige keer ook de groene heb gedaan, want de oranje was mij wel bijgebleven, oh ja...
We moeten echt even bijkomen en we besluiten dat we ook de vuurwerkshow willen zien.
Maar van mij hoeft dat niet perse en van mams ook niet dus ik stel voor om met de disney figuren op de foto te gaan, want hier is slechts een 5 minuten wachtrij voor. Dat is nog best leuk om te doen. Sander vind het ook leuk en dus gaat paps noodgedwongen mee.
Inderdaad de wachtrij is slechts 5 minuten. Wel gaat het er streng aan toe en worden we perfect gedirigeerd waar we moeten staan. Wat sander of course niet zo vind, aangezien het niet op een hele vriendelijke wijze wordt gezegd, het lijkt wel alsof hij orders krijgt.
Nou zo voelt het wel, maar we zijn in disney en gaan met de figuren op de foto, hoe cool is dat?
Met mickey gaan we met zijn allen, ook later komt paps erbij
Goofy is paps favoriet en daar gaat hij met mams mee op de foto en daarna neemt goofy nog even sander in de maling met een high five.

Maar hij krijgt nadien een dikke knuffel.
Als laatste kunnen we met minnie op de foto en daar gaan mams en ik alleen op.
ook helemaal leuk, alhoewel minnie het wel echt deed alsof ze moest en de andere figuren juist nog leuk mee deden.
Toch een heel aantal leuke foto's laten maken.
Ik heb toch besloten dat ik de dure photo memorie pas ga aanschaffen, ook met het oog op de toekomst en dat ik het toch leuk vind om foto's van ons vieren te hebben van de officiele disney fotografen en ook van de attracties, daarnaast is het mogelijk de laatste vakantie met zijn vieren, dus vind ik het de moeite waard. Binnenkort even die pas aanschaffen. Deze pas betaal je een erg hoog bedrag voor maar daar mag je dan in een periode van 45 dagen onbeperkt foto's in disney op laten zetten met zowel figuren, als mooie plekjes als attracties. Dus toe maar dan.
Na de foto's moeten we ons nog haasten om op tijd te zijn voor het vuurwerk en dus lopen we snel naar het meer. het is nog niet begonnen maar het is verschrikkelijk druk rondom het meer. Met geluk vinden we echter redelijk snel een mooie plekje en kan ik er ook nog eens prachtige foto's maken.
Dit keer kunnen van de gehele show genieten en kan ik maar aan blijven fotograferen.











De foto's zijn echt super geworden en we genieten ook enorm veel van de prachtige show. We hebben alllemaal nog nooit zulk mooi vuurwerk gezien wat zo goed is afgestemd op de muziek, lichten en show. Het is echt schitterend.
We genieten volop en gaan hierna toch weer richting het huisje.
We ruilen nog wat pins, nemen nog wat foto's en dan zit de dag er weer op.
Morgen gaan we naar discovery cove dus we willen er niet te laat in liggen.
We zijn rond half 11 thuis en ik duik ook vrij snel mijn bed in hierna.
Schuldig voelend dat ik niet nog even een blog typ...
En nu op 6 december is het inmiddels bijna 12 uur en vind ik het ook nu weer mooi geweest.
Slaap lekker allemaal, of voor jullie eigenlijk goedemorgen!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten