woensdag 4 mei 2022

Busch gardens, maandag 2 mei

 Nog een nieuw park?? JA ja zeker weten, nog een nieuw park. Dit park waren wij de eerste keren dat we hier zijn geweest helemaal gek van en om deze reden willen we de kinderen hier ook heen mee nemen. 

Op zich wil ik vandaag op tijd wegrijden want busch gardens zit in tampa ongeveer een uur rijden. Maar ik merk dat het allemaal veel moeite kost de laatste dagen en ook wij zijn moe dus het gaat in de ochtend wat trager waardoor we een half uurtje later in de auto zitten rond half 10. 

De weg naar tampa gaat over de I4 waar we al meerdere malen vast hebben gestaan maar op zich rijd hij nu goed door en vanavond zien we wel. 

Rond half 11 komen we bij busch gardens en meen ik me te herinneren te moeten parkeren aan de rechterkant waar ook het park ligt. Het klopt dat de parkeeerplekken daar inderdaad zijn, maar ik moet toch via de linkerkant er in om daar te komen. 

Iets later dan gepland staan we bij de ingang, door de tassencontrole heen. En dan bij de kaartjes.... HUH hoe kan dit? er zitten maar 3 kaartjes in.... zoeken, nee dan moet ie nog in de auto liggen van het parkeren.
Sander loopt terug maar komt 10 minuten later terug, nee geen kaartje..... Ik zeg kijk eens in je portemonnee, sander zoekt en zoekt en ja daar is het kaartje. Van seaworld nog in sanders portemonnee omdat we toen direct zijn gesplitst. 

Nou het begint al goed dus. 

Een beetje in de mineur lopen we naar binnen en zien we al meteen waar we de refillbekers kunnen regelen. Dat doen we en we vullen hem meteen. Dat is een stuk beter geregeld dan in seaworld. 

Dan op naar de diertjes. We zien als eerste de alligators en een grote krokodil. 

Cool om hun verblijf te zien maar hup door, want er is nog veel meer te doen vandaag. 

Door naar de gorilla's. Hier hebben we wel een mooi zicht, 




En we zeggen maar wederom tegen elkaar dat we wel uren naar apen kunnen kijken. 

Toch lopen we door en zoeken we een beetje de weg. 

Vervolgens besluiten we de skyliner te nemen om over de savanne heen te gaan. Helaas, die is er momenteel niet meer. 

Dan maar straks het treintje pakken. 

Ik stel sander voor om te kijken hoe lang de wachtrij bij een specifieke achtbaan is en die is niet lang, dus sander gaat snel in een voor ons nieuwe achtbaan: de cobra's curse. 

Helaas pas ik ook hier niet in de rollercoasters. 

Dus ik wacht met de kinderen beneden en loop door het winkeltje, ga naar het toilet en smeer ons allemaal even in. 

Na cobra's curse lopen we naar de savanne waar je een onderwater blik op een nijlpaard kunt hebben. die hebben we de vorige keer dat we hier waren waanzinnig goed gezien maar nu helaas pech. 

Wel hebben we een prachtig zicht op een mega nijlkrokodil dus we kijken onze ogen hier uit ook met alle gekleurde mooie visjes. 



Hierna lopen we door naar de leeuwen. 

Ook deze liggen van de zon te genieten en hebben weinig zin in actie. 


Vervolgens lopen we nog een stukje door en hebben we een prachtig zich op de savanne. 

Hier kunnen we giraffen, zebra's, kudu's enz zien. Ook komen we nederlanders tegen waar we gezellig even een praatje mee maken. 


Mooi om al die verschillende dieren in 1 leefgebied te zien. 

Sander loopt nog even door of er verderdoor iets spannends te zien is en arwen en emmanuel kijken even bij de stokstaartjes. Wat kennen de kinderen toch al veel dieren. We staan er steeds meer van versteld. 

We besluiten via de olifanten naar het treintje te lopen. 

Dit treintje rijdt door de savanne heen. Helaas ook het treintje ligt er momenteel uit..... Nou zeg dat is balen. 

Dan gaan we maar even de pinguins bewonderen 


Na de pinguins gaan we door naar de dieren in terraria of in kooien zitten. 

Hier doet arwen ons opnieuw verwonderen als ze feilloos kan vertellen dat het dier, waar ze alleen de billen en vacht van ziet, een luiaard is. Als we haar vragen hoe weet je dat? dan kan ze ook nog vertellen dat ze het herkende aan de vacht en de klauwen. WOW WOW WOW. Ook emmanuel lijkt iedere dag weer meer in zijn woordenschat te groeien en in zijn ontwikkeling. We zijn er van overtuigd dat een reis zoals deze die we nu maken ervoor zorgen dat kinderen in de praktijk leren en dat dit soms beter werkt dan van lessen en boeken. 







 

We bekijken diverse slangen en vogels. 

Na dit gebied zien we de trein nog steeds niet rijden en besluiten we door te gaan naar het volgende gebied. Hier zien we ineens allemaal kinderattracties staan. 

Hele vreemde overgang, van een dierentuin (want daar waan je je in het begin in) naar een attractiepark en dan ook nog zulke leuke attracties voor de kleintjes. 


Ze doen eerst de vliegtuigjes. Vervolgens gaan ze naar een sorot kinderachtbaan (wat ik denk dat een kinderachtbaan is) maar daar mag emmanuel niet in. 

Sander doet hem snel met arwen ook omdat de achtbaan zijn naam bevat

Emmanuel begint een beetje in te storten en het is ook al bijna half 2. dus we besluiten wat te gaan eten. 

Sander gaat op zoek naar eten terwijl we wachten bij de attracties. Hij heeft een groot restaurant gevonden hier vlakbij met allerlei keus. Mooi dat is top. De kinderen willen eerst nog in de carroussel, maar later komen ze toch tot de conclusie dat ze liever gaan eten en doen we dat eerst. 

We twijfelen bij het eten wat te nemen en willen ook refillen, dus we zijn een beetje aan het treuzelen waardoor er een grote groep voor ons gaat. 

Na lang twijfelen gaat sander eten halen en gaan wij alvast zitten.... Nou geloof me ik had liever in de rij willen staan want de kinderen waren echt neit te harden. Ik heb ze zo vaak gewaarschuwd, het is ongelofelijk. 

Maar toen we allemaal eenmaal gegeten hadden leek het een stuk beter te gaan en konden we weer verder. 

We willen graag door in het park maar ik wil de kinderne ook de kans geven om de kinderrides te doen. Zodoende gaan we eerst naar het kindertreintje. Wat genieten ze toch. Sander en ik besluiten dat het een goede keus is geweest om naar dit park te gaan. Ook omdat we het nog steeds een heel mooi park vinden. 




Na het treintje doen ze nog de carroussel en dan willen papa en mama echt weer verder. 

op naar de botsautos!

Sander voelt zich plotseling helemaal niet lekker en gaat naar de wc. Dus er zit niets anders op, mama moet met de kinderen mee. Helaas kan er maar 1 kind per volwassene in de auto, dus eerst mag emmanuel met mij en dan straks arwen. 



Hierna is sander een beete bijgetrokken en gaat hij met arwen erin. Ik vond het echt een heel leuk ritje!

Emmanuel zat heel schattig naar de bootjes te kijken die vanuit de botsautoootjes kon zien. dat waren van die afstandsbestuurbare. Er hoefde maar 1 dollar in dus ik denk ach doe ook eens gek... 

Pak ik natuurlijk het verkeerde bootje waarvan de achteruit het blijkbaar niet deed en hij vast zat.... Slim... Dat was snel klaar. 

NU maar op naar de volgende attractie. Ondanks dat het treintje nu wel reed (en ik eigenlijk vergeten was op dit punt dat dit de enige manier was om op safari te gaan, wilden we graag afkoelen dus lopen we naar congo river rapids (attractie ala piranha)

Helaas, deze zit ook dicht. Nou zeg pech hebben we wel. Dan maar haastig spoed naar de volgende water attractie. Onderweg komen we langs het verblijf van de tijgers, maar geen tijger te zien. 

Bij de volgende waterattractie aangekomen (de boomstammetjes), die doet het niet..... PFFFF we willen afkoelen. Eigenlijk willen we teleurgesteld afdruipen naar sesamstraat land waar dan in ieder geval een splashpad voor de kinderen zit, als sander bedenkt dat hij toch graag in de achtbaan wil waar we nu ook bij staan. 

Hij gaat in de achtbaan en de kinderen en ik kijken in de winkel voor een kadootje voor een kinderfeestje. 

DIe vinden we en Arwen ook helemaal blij. 

We bellen ook nog even naar oma pooh en dan begint ineens de boomstammetjes te varen. Gelukkig kunnen we toch nog nat worden 

Als sander terug is gaan we er met zijn allen in. Het is druk in de wachtrij en we komen veel nederlanders tegen maar tis ook gezellig. 

De attractie was grappig maar niet bijzonder, maar oh oh oh wat zijn we drijvend nat!!!




We zijn zo nat geworden dat ten tijde van dit schrijven, 2 dagen later, mijn portemonnee nog steeds nat is en het geld er in vochtig. 

We twijfelen nog even over het treintje maar zien een mega rij dus we besluiten door te lopen naar sesamstraat land en straks ook de kangoeroes te voeren want hier kijken we al de hele dag naar uit. 

Dat sesamstraat land is hier veel groter dan in seaworld en heeft ook veel meer attracties dus keileuk!

Ik weet nu al dat de kinderen hier niet weg te slaan zullen zijn. ZE gaan eerst in een autootje die ze zelf mogen besturen. 


 



Leuk!

Hier na gaan we lekker nog meer afkoelen en mogen ze dan eindelijk hun badkleding aan voor het splashpad. 



Ze hebben het enorm naar hun zin maar we willen graag de kangoeroes voeren dus na 20 minuten toch aankleden en dan op naar de kangoeroes. Sander had al gecheckt of het inderdaad nog mogelijk was en dat was zo. 

Komen we daar aan blijkt emmanuel er eigenlijk niet in te mogen want het is pas vanaf 5 jaar. En dan gaat het niet om de dieren nee het gaat om de veiligheid van het kind, want kangoeroes kunnen ziektes overbrengen.... Maar wel maar bij kinderen tot 4 jaar blijkbaar... We geven aan dat we dit toch willen doen en dat we het risico nemen. Mw laaat dit gelukkig toe. En dan mogen de kinderen een superleuke ervaring hebben. De kangoeroes voeren.
Ze vinden de sla niet zo lekker, maar de brokjes wel. 









Ik denk dat we minimaal wel 100 fotos hebben gemaakt. Dus was een lastige selectie maken. 

Nadat beide bakjes op zijn gaan we nog even terug naar sesamstraat land en gaat sander een achtbaan doen en de bekers vullen. 

Emmanuel doet de bootjes 2x, arwen het klimgedeelte. 



 

Daarna nog beiden het klimgedeelte tot sander terug is die wel 4x met hen de kinderachtbaan doet. 

Ondertussen ga ik even lekker shoppen. 

Om 6 uur sluit het park en we vertrekken rond 10 voor half 7. 

Het oorspronkelijke idee was dat de kinderen zouden slapen in de auto en dat wij dan door zouden rijden naar disney springs om daar te shoppen en te eten 

Echter is het al zo laat en denken we niet dat de kinderen dit redden. 

We besluiten hier in de buurt wat te eten en dan gewoon lekker naar huis te gaan. Ik kan welliicht nog wel naar disney springs vanavond. 

We eten bij cici's pizza waar je onbeperkt pasta en pizza kunt eten voor 7 dollar. 





Arwen geniet nog van de oma soeppie en daarna gaan we op huis aan. 

De kinderen blijven dankzij de tablets wakker en kunenn als ze thuis komen gelijk naar bed. Gelukkig viel het verkeer mee en waren we rond half 9 thuis. 

Om 9 uur ga ik naar disney springs en liggen de kinderen op bed. 

Ik ga shoppen voor kerstornamenten en pins. 

Ik ben enorm geslaagd voor kerstornamenten en pins. Zelfs ook coole limited editions te pakken. 

Om half 12 keer ik uitgeput thuis terug en had ik nog weinig zin om te blloggenn en zo loop ik dus ineens weer 2 dagen achter... 

Hopelijk komende avonden meer tijd. 

Morgen gaan we magic kingdom doen met mirella, martijn, sem en noa. We zijn benieuwd. 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten