donderdag 28 april 2022

dinsdag 26 april hollywood studios

 Yess een dag waar ik echt al even naar uit kijk. Walt disney studios in parijs is wellicht bagger maar hier in amerika is ie een stuk leuker, plus dat er nu een heel star wars wereld bij gebouwd is waar ik enorm benieuwd naar ben en dit park heeft echt een van mijn all time favorite attracties namelijk Toystory mania waarin je verschillende schietspelletjes moet doen dus net alsof je mee doet in een computer spel. Heel erg leuk en helemaal gethematiseerd natuurlijk in toystory mania. 

De dag begint moeizaam want de kinderen hebben weinig zin in om wakker te worden. Toch gaan we ons best doen. Arwen heeft een minnie mouse jurk aan (en andere dan gisteren) alhoewel ze eerst de piraten jurk aan had die toch echt niet lekker zit GRRRR ZUCHT waarom hebben we deze dan meegenomen????

Emmanuel wil zijn piratenpak aan. Wat ook weer zon lekker warm pak is maar ach ja, het wordt maar 30 graden vandaag. 


 

Als ik al zo mijn ochtend begin dan heb ik al weinig zin in als ik heel eerlijk ben. 

Dus met frisse tegenzin gaan we naar hollywood studios, veel later dan gehoopt. 

We komen rond half 10 aan bij de ingang en daar staan donald en katrien ons op te wachten en willen naar ons zwaaien!

Leuk die figuren, vooral voor de kinderen maar wij genieten er ook enorm van. 

Ik boek snel onze eerste toegang en die is voor toystory mania. Dat is 45 minuten wachten dus ondertussen lopen we rustig rond, orienteren we onszelf en gaan we naar olaf, daar kun je mee op de foto. Wachttijd van een half uurtje dus dat doen we dan maar kunnen we ons even insmeren en kijken wat we allemaal willen doen. Wachten gaat hier best snel voorbij, zeker als de kinderne van mama squla mogen spelen. Voor we het weten zijn we al aan de beurt en mogen we op de foto met olaf!



Heel jammer dat op zon officiele fotolocatie (dus niet buiten maar binnen) geen fotograaf staat van disney zelf. Dit zorg dus helaas voor crappy fotos. Maar ach. de kinderen waren blij en konden nu eindelijk hun handtekeningenboekjes gebruiken want die had ik nu wel meegenomen. 

Na het wachten op olaf is het al tijd voor toystory mania dus we gaan op ons gemakje richting toystory land. 

Voor ons gevoel is de attractie verplaatst, of in ieder geval de ingang, dus we gingen eerst verkeerd. Gelukkig vonden we hem nog snel. Dan gaan we erin. WOOOOHOOO

lekker gek doen in de wachtrij. 

De rit is zo leuk als ik hem herinner. Helaas vind dochterlief hem veel te luid en zit ze de hele rit met haar handen op haar oren. 





Ze vind het nog wel leuk om te poseren voor de foto maar dan houdt het wel op. Ook emmanuel vond hem maar mwah.... HUMZZZZ das jammer. 

Ok op naar de volgende attractie. Ik heb geboekt voor minnie en mickey train ride. Ondertussen kunnen we naar de belle en het beest show van 11:00 uur. In onze beleving was deze show echt geweldig en net alsof je een verkorte versie van de film zit te kijken. Prachtige zang dus dat willen we graag met de kinderen delen. Het is 10 voor 11 en aan de andere kant van het park dus het wordt krap. 

We racen door het park en door de drukte, man wat een mierenhoop al die mensen. 

We komen nog op tijd bij het theater aan en we krijgen een plekje bovenin en arwen en emmanuel kunnen met sander voor em zitten. Prima. 

Emmanuel staat 9 van de 10 keer naast mij, die heeft geen rust in zijn billen vandaag. 





De kinderen genieten enorm van de show alhoewel ze sommige stukjes wel eng vinden. Maar gelukkig vinden ze em net zo leuk als wij. 

Na de show lopen we rustig rustig mickey en minnie trein wat een nieuwe attractie is die de great movie ride vervangen heeft. 

Onderweg komen we nog een korte pixar parade tegen. Grappig om even te zien. Maar heel jammer geen echte grote parade.. 


Die kennen ze in dit park ook niet, ook niet voor covid. Wat in dit park wel was was de prachtige avondshow Fantasmic. helaas draait die ook nog steeds niet. Echt een mega gemis voor het park. 

Nou snel door naar mickey en minnies trein. 

Wat een ontzettend grappige rit is dat. Je gaat met stuntpiloot goofy aan boord van de trein en allerlei avonturen beleef je met mickey in minnie in een grappig getekende tekenstijl. Ook soms best spannend en een luide ride. 



Maar wel echt heel erg leuk gedaan. Voor ons wel een note: Neem de kinderen hun koptelefoon mee naar de parken. het dempt het geluid in ieder geval wat!

Het is inmiddels iets over 12en als we de eerste star wars ride boeken die we willen doen. Dat is smugglers run. Wachttijd van ongeveer 45 minuten dus we lopen even wat rond en dan ziet arwen een cast member met hulahoops . Dat kan arwen ook denkt ze. dus ze rent er op af en begint te bewegen met de heupen. Heel schattig (sorry als jullie het gezweimel over mijn kinderen al zat zijn maar zoals iedere mama vind ik mijn kinderen over het algemeen de leukste, liefste, schattigste en de knapste) 


Na de hulahoop sessie begint de frozen sing along show en we gaan snel nog naar binnen. Hier mogen we direct naar binnnen en worden we uitermate vriendelijk geholpen. Voor de castmembers in het park niets meer dan lof want ze zijn over het algemeen zo vriendelijk!


Het verteld het hele frozen verhaal met alle frozen liedjes. 

Sander vind het op een gegeven moment heel erg grappig om luid en lomp mee te gaan zitten omdat de mevrouw voor ons alles aan het filmen is... 

Arwen zingt luidkeels alles in het nederlands mee en emmanuel zit lekker te kijken en vraagt regelmatig om eten ;-)

De grapjes kan ik enorm waarderen die door de vertellers verteld worden, maar ja daar snappen de kinderen natuurlijk helemaal niets van. 

Na de frozen show is het tijd voor de laatste attractie voordat we vandaag een middagdutje gaan doen thuis. 

We gaan richting star wars land en sander en ik kijken onze ogen uit. Wow wat is dit gaaf gemaakt en mooi gethematiseerd. 


we hebben niet veel tijd om fotos te maken want we mogen er gelijk in. Emmanuel is zo stoer om met mij mee te gaan. We moeten namelijk een vliegtuig besturen. Hij vind het een spannende rit en begrijpt het niet helemaal, sturen is nog niet zijn ding. 

Ik vond de attractie heel erg mwah... Het is een simulator ala star tours, mission space, etc... ik vond er niet veel aan behalve de thematisering. Nu maar hopen dat de volgende star wars rit beter is. 

We boeken alvast een ticket voor de meest populaire rit van star wars op dit moment Rise of the Resistance. En dan gaan we richting ons hotel . 

Het is inmiddels half 3 en we willen rond half 5 weer terug. 

De kinderen slapen binnen no time en ook mama doet een dutje. papa gaat nog even zwemmen en slaapt daarna ook nog een half uurtje. Om kwart over 5 willen we toch echt terug naar het park en besluiten dan maar langs de mac wat te gaan halen en dat we in ieder geval gegeten hebben voor we het park in gaan. 

Rond 17:45 zijn we weer terug in het park en gaan we als eerste naar rise of the resistance. Ik vraag nog even na bij een vriendin wat voor rit het is en besluit de rit eerst alleen te doen om te kijken of hij geschikt is voor emmanuel. Arwen lieten we deze sowieso niet doen. 

Deze rit was gaaf!!!!!!! Niet normaal. 

Het is het verhaal dat je onderdeel van het verzet bent en dat je gevangen genomen wordt door de dark side. Dan ga je ontsnappen en kylo ren komt je dan achterna om je terug te pakken.  Er zitten verschillende elementen in de attractie waardoor hij echt wel heel erg gaaf is.Maar totaal niet geschikt voor emmanuel. 

Ik zeg tegen sander dat hij wat fotos en filmpjes moet maken en ga dan met de kinderen richting toy story land waar we de alien swirl saucers gaan doen. 

Ook Sander vond de rit heel erg leuk alhoewel hij het niet helemaal wilde toegeven. 



De swirl saucers is een soort van spin, die maar draait en draait en draait en ondertussen een heel naar muziekje speelt en je wordt omring door aliens. Echt een grappige kinderattractie maar duurt erg kort, naar muziekje en dat draaien.... 


 



Ach ja, alles voor de kinderen en die vonden hem helemaal geweldig. 

Ondertussen had ik slinky dog dash geboekt wat ik dacht dat bekend stond als kinderachtbaan. 

We lopen wat rond en maken fotos her en der met de fotopas en met mijn fotocamera want tja sander wil ook graag wat














Nu hebben jullie ook een impressie van het gebied daar. 

Nu kon je met de fotograven daar ook wel echt gave fotos maken. 

Kijk maar:








Na ruim een uur wachtn was het dan eindelijk tijd voor slinky dog dash. Een kinderachtbaan dacht ik. De kinderen waren er helemaal waus van en waren al de hele dag aan het springen, slinky slinky slinky,...... 

Dus ze kwamen er groen en geel uit...... 

Neeee dat is niet waar, maar arwen heeft wel bijna de hele rit gehuild en als je het filmpje mee kijkt dan begrijp je misschien waarom want het was alles behalve een rustige rit. 


En arwen had er juist zon zin in........ Arme Arwen


Heel zielig, want ze vond hem echt niet leuk. 

Het hielp ook niet dat we net voor de rit ontzettend drukke en luidruchtige meidengroep van 21 meiden achter ons hadden dit kneiterhard in het spaans liepen te krijsen...... Man doe me dan maar 5 kinderen. 

Dit was echt niet normaal. 

Na de rit van slinky waren we een beetje in dubio.... wat gaan we doen... 

We maken in ieder geval nog een foto bij de fotopass fotograaf




We besluiten toch nogmaals te gaan voor toystory mania, ook omdat ik die echt zo leuk vind. 

We gaan eerst ngo even een keer in de swirler saucers en dan is het alweer tijd voor toystory mania. Dit keer had ik de koptelefoon voor arwen mee dus hoopte dat het beter zou gaan... Nope helaas... nog steeds waardeloos. Maar mama heeft em toch mooi nog een keer kunnnen doen. 

We besluiten er klaar mee te zijn en via star wars land terug naar het begin te lopen om fotos in het donker in star wars land te maken en nog wat te shoppen.
Sander vind zon raar eng beest leuk voor op zijn schouder en we denken daar nog even over na. 

Na uitgebreid rond gelopen te hebben komen we in het begingedeelte en daar begint weer een show met wat vuurwerk. Snel met de kinderen de winkel in. Emmanuel heeft binnen no time wat uitgezocht. Arwen kan niets vinden. Dan morgen maar. We lopen uitgebreid de winkels in en uit en gaan rond kwart over 9 het park uit. 

Het is mooi geweest. 

Eenmaal thuis heeft vooral emmanuel veel moeite met inslaap te komen en schrijf ik nog snel een blog. Dan is het weer tijd voor mijn bedje want morgen gaan we naar epcot!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten