zondag 10 april 2022

Onderweg naar homestead, dag 3

 Wat fijn! ik was al halverwege mijn blog toen mijn telefoon besloot me eruit te gooien dus helaas kon ik nu overnieuw beginnen. 

Ok vandaag is dan de dag dat we gaan verhuizen van Orlando naar Homestead, maar niet in 1 keer. We brengen namelijk een bezoek onderweg aan lion country safari. Dit omdat we een Miami go city pas hebben. 

De miami go city pas is een pas waarbij je meerdere attracties in de stad miami kan bezoeken tegen een vaste prijs. Je hebt 2 verschillende soorten passen. 1 is dat je een aantal dagen uitkiest en dat je in die dagen onbeperkt aantal attracties mag bezoeken die bij de go city pas zijn aangesloten. de ander is dat je een pas koopt waar mee je een x aantal attracties kunt bezoeken voor een vast bedrag. wij zijn voor de 1e gegaan omdat er zoveel attracties bijzaten die we toch al wilden bezoeken en nu kunnen we nog eens wat extras bezoeken zonder dat het heel veel extra kost. 

we hebben in de planning deze pas te gaan gebruiken bij: Lion country safaripark, zoo miami, hop on hop off bus miami, boottocht miami, glasbodemboot key largo, seaquarium miami, crocodile farm everglades. We hebben dan een 5 daagse pas aangeschaft en die hoef je niet achter elkaar te gebruiken maar je moet de 5 dagen binnen een tijdsbestek van 14 dagen gebruiken. Dit gaat ons qua planning zeer waarschijnlijk prima lukken. 

Maar we beginnen bij de start van de dag en de dag start alweer vroeg! Emmanuel is om kwart voor 5 wakker. Arwen om kwart voor 6 en ik sta met de kinderen rond 6 uur kwart over 6 op. Ik schrijf het blog en pak de koffers alvast in voor vertrek terwijl sander nog even slaapt en de kinderen rustig op de ipad een spelletje spelen of een filmpje kijken. 

Sander maak ik rond half 8 wakker en we eten met zijn allen een broodje van het brood wat we gisteren gehaald hebben. Sander laad ondertussen de auto in en om half 9 zitten we in de auto. Sander wilde graag nog even langs de giftshop om te kijken voor leuke tshirts. Helaas is er niets voor hem en zijn we de giftshop zo weer uit. Ook wilde hij even kijken bij de dollar tree die hij gisteren langs de weg gespot had. Zodat we even kunnen kijken of ze hier nog zaken verkopen die we nodig hebben aangezien we nog niets van de koffers gehoord hebben. 

Voor de dollartree staat meteen een grote mand met zwemnoodles. Arwen had deze gisteren al gespot in de walmart en wilde er heel erg graag een. Ik had beloofd dat we er 1 zouden kopen in homestead. Echter eenmaal in de winkel aangekomen wisten we niet dat ze hierzoveel leuke dingen verkochten. We konden niet geloven dat alles hier maar 1 dollar zou kosten dus sander is het als een domme toerist gewoon gaan vragen.... Ja hoor, hij kwam terug met de woorden inladen maar. Alles is 1,25 dollar. Dat is nog eens leuk. De kinderen mogen flink wat uitzoeken en ook kiezen we voor nuttige zaken zoals versieringen voor de verjaardag van emmanuel, bekers, deo, zonnebrillen etc.. Het eindresultaat mag er dan ook wel wezen en daar kwamen de 2 zwemnoodles natuurlijk bij!


Nu nog even door naar de walmart. vannacht heb ik namelijk besloten dat ik toch de autoreis van 5 uur niet zie zitten met de kinderen los in de gordel en dat we daarom toch maar autozitjes gaan kopen aangezien die van ons niet zijn aangekomen. ook blijk ik wel een mooie spiegelreflex camera mee te hebben maar helaas geen geheugenkaartje dus daar heb ik niets aan. Dan maar even kijken voor een geheugenkaartje in de walmart. Ik slaag al vrij snel en in de rij zie ik dat laptops en andere electronica hier echt niets kosten. Nu kost een mooie grote laptop van HP hier maar 300 dollar!! dat is de moeite waard om uit te zoeken of dat een handige keus is om die mee te nemen naar nl. 

Pas na 45 minuten heb ik afgerekend en ren ik de winkel uit om rond half 11 eindelijk dan op weg te gaan naar het zuiden. We rijden nog geen kwartier en emmanuel valt lekker in slaap. We hebben een rit van ruim 2,5 uur voor de boeg dat is heerlijk. 

Arwen staart uit het raam, kijkt op de ipad een filmpje of speelt een spelletje. Ze komt de tijd wel door en we stoppen 1x om te plassen en wat te drinken. eten hebben we bij ons. 

Rond 1 uur komen we eindelijk aan bij het lion country safari park. Het is een park bestaande uit 2 gedeeltes. 1 gedeelte is een self driving safari en de andere is een kleine dieren/speeltuin met waterpret. 

We besluiten eerst het safari gedeelte te doen want emmanuel is inmiddels ook wakker. 

Ik.doe het nieuw gekochte geheugenkaartje in de camera en........ nope doet niets. zegt dat ie moet formatteren maar na formatteren geeft ie nog steeds aan dat ie vol zit.... hoe kan zon kaartje nou vol.zitten... ik haal em net nieuw uit de verpakking....nou dit is goed.....k.u.t. dan maar fotos maken met de telefoon.


We zien diverse dieren en hebben 2 bijzondere ervaringen. echter wat ons ook erg bij bleef was dat er veel afstand nog steeds tussen de dieren en de mensen is. bij sommige dieren zit er zelfs een hek tussen..

de 1e bijzondere ervaring was een struisvogel die tegen onze auto aan begon te pikken. Kids vonden het wel erg beangstigend. 


De 2e ervaring was wel een hele gave. Namelijk van zeer dichtbij een neushoorn met zijn jong zien. Supertof. 


Dit was bijna op het eind en de apen negeren we bijna en de giraf maken we snel een foto en gaan dan door naar het andere gedeelte. 


We parkeren de auto en lopen het park op en smeren de kinderen in en trekken hun badkleding aan. Dit had nog niet gehoeven want we moeten nog fors door het hele park heen voordat we bij het splashgedeelte zijn. 

Onderweg stoppen we meerdere malen om wat te bekijken en om fotos te maken, maar de kinderen willen toch echt graag afkoelen. 


Aangekomen bij het splashgedeelte besluit ik om daar lekker te gaan zitten in de schaduw en op de kinderen te letten zodat sander eventjes een rondje dieren kan doen. Ik ben bekaf en vind het helemaal prima. 

de kinderen hebben enorm veel plezier. 


Totdat er helaas een hygienisch ongelukje plaats vindt (kind poept in het water) en iedereen eruit moet omdat alles verschoond moet worden. Heel erg jammer. We besluiten naar de waterglijbanen achter het splashpad te gaan. Hier aangekomen blijkt emmanuel van geen van de 2 glijbanen te mogen ivm zijn lengte... Leuk dit..... kind enorm moeten teleurstellen net al bij het splashpad en dan nu weer. Gelukkig kon ik hem omkopen met chips en zometeen een ijsje kopen. 

Hij blijft verdrietig en nadat arwen 3 keer van de glijbaan is geweest besluit ik een ijsje te gaan halen. De kinderen vinden dit ook een goed idee en net daar komt sander aan.Die heeft heel wat te vertellen dus hij doet zijn verhaal terwijl de kinderen genieten van hun eerste ervaring met dippin dots. (ijskorreltjes in verschillende smaken). 

Sander had een aanvaring gehad met een medewerker omdat hij het natuurgebied wilde inlopen bij het parkeerterrein en dit volgens een medewerker niet mocht, maar er stond nergens een bord. Sander is hierop naar guest service gegaan en die vertelde hem ook dat het gewoon mocht. Sander enorm balen. 

Ondertussen is het al kwart over 4 en besluiten we de giraffen te gaan voeren. Dit vond ik van eerdere trips echt een geweldige ervaring. En ook nu weer nu de kinderen het deden was het waanazinnig om te doen en zo dicht bij deze prachtige dieren te komen. De kinderen vonden het ook helemaal te gek. 

Erna gaan we op pad naar de kleine attracties die dit park heeft en gaan de kinderen in de trein samen,


 lopen we langs de alligators (die zijn niet echt hoor papa en mama want ze bewegen niet, aldus de wijsheid van arwen) en zien we meerdere dierenexhibits maar niet echt iets bijzonders. 

Wel zijn de attracties die erbij zitten erg leuk en kunnen de kinderen geen genoeg krijgen van een soort van dombo attractie die draait en waarbij je omhoog gaat. 



Na dit gaan we richting de boottocht en de waterfietsen. Helaas blijkt de laastste boottocht van de dag al weg, maar kunenn we nog wel waterfietsen. Met mij erbij zijn we te zwaar dus ik blijf aan de kant fotos maken. Het ziet er leuk uit maar sander vond het erg zwaar. 

Na het waterfietsen wilde arwen het liefst nog gaan minigolfen maar het park sluit om half 6 en het is kwart over 5. Daarnaast wilden ze de schildpadden nog voeren en hebben we ook nog een rit van ruim 2 uur voor de boeg. Arwen wordt er wel een beetje verdrietig van dat dit niet meer gaat, maar we beloven ergens deze reis een keer te gaan minigolfen. 

Na een aantal fotos nog op dit echt heel leuke park, maar wel voornamelijk als je met jonge kinderen  bent. voor volwassenen alleen zouden we dit niet aanraden. 

We gaan op weg. we zien onderweg weer een russtop en besluiten hier wat te gaan eten want het wordt zo later en later. 

Arwen hoopt weer op pasta maar helaas dat hebben ze niet. met tegenzin wordt het dan pizza voor haar. emmanuel gaat weer voor de patat en ook ik kies voor pizza, sander voor een burger. 

Na het eten zetten we dan eindelijk koers naar ons hotel in homestead. Arwen valt een half uur voor aankomst eindelijk in slaap en die leggen we slapend over in bed. 

De check in verloopt soepel en de kamer is mooi groot, met een koelkast en 2 redelijke bedden. Arwen slaapt door alle herrie en gesjouw heen en dat blijkt wel dat die doodop was. Emmanuel slaapt ook snel en na even praten besluiten wij ook maar op tijd te gaan slapen... het was een vermoeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten