dinsdag 12 april 2022

Emmanuels verjaardag, dag 4

 Hieperdepiep Hoera!! Emmanuel is vandaag dan echt 4 jaar! We hebben het voorafgaand aan de reis al gevierd maar willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Om deze reden gaan we vandaag dan naar miami zoo. 

Emmanuel was wakker rond 6 uur, arwen rond 7 uur en sander rond half 8. We hebben even met elkaar ontbeten, want ontbijt zit bij dit hotel inbegrepen. Wow en wat voor een ontbijt. Roerei, verse wafels, brood, vers fruit, muffins, goede koffie, sapjes, en yogurt. Alles wat we nodig hebben om een dag goed te beginnen. De kinderen zijn natuurlijk meteen enthousiast over een wafel. 



 

We genieten van het uitgebreide ontbijt en laten het ons smaken. Rond half 9 zijn we klaar en gaat sander met emmanuel en arwen een rondje lopen zodat ik de kamer een beetje kan versieren. We hebben gisteren bij de dollar tree versieringen gekocht dus echt het verjaardagsgevoel brengen. Ik versier de kamer zo goed als het gaat zonder plakband, maar ben tevreden met het resultaat. 




 Ook hadden we een kadootje ingepakt voor emmanuel. Echter die zit in de groene koffer die nog steeds niet terecht is. Dan maar wat van de vliegtuigkadootjes. Ik had wat kadootjes voor in het vliegtuig ingepakt om ze zoet te houden en deze waren nog niet open, dus had ik er nog een aantal over. 

4 om zijn 4e verjaardag te vieren. 

Ik ben net op tijd klaar als ik enthousiaste kinderstemmen bij de deur hoor. 

Arwen begrijpt direct wat er aan de hand is en begint uitgebreid alle verjaardagsliedjes te zingen die ze kent. Emmanuel staat een beetje beduusd bij Sander. 


Wel enthousiast wordt ie van de kadootjes en ze zijn direct een hit. Het spel raad welk dier je bent van freek vonk is een enorme hit. En dat spelen we dan ook 2 keer met zijn allen. 

 




Ondertussen is het al half 10 en wilden we eigenlijk rond 10 uur bij de zoo zijn. Dat gaat hem niet meer worden en we vertrekken dan iets later dan gepland. Toch zijn we uiteindelijk al rond kwart over 10 bij de zoo omdat het helemaal niet zo ver is en we goed door kunnen rijden. 

Het is zaterdag en dus aardig druk op het parkeerterrrein van zoo miami. We parkeren de auto en lopen naar het begin waar we welkom geheten worden door de flamingo's. 


 

Daarna lopen we door naar de ingang waar we weer de miami go city card voor gebruiken. Fijne manier en het blijft enorm veel geld schelen. 

Eenmaal binnen maak ik even een foto van een speurtocht speciaal voor pasen waar de kinderen eieren moeten zoeken door de dierentuin heen. Dan gaan we als eeerste naar het everglades gedeelte van de zoo. Dit is onlangs gebouwd en heeft de dieren die voorkomen in de everglades. Natuurlijk de pelikanen, maar ook de lynx, alligators, de florida panter, en de otter. 

 Ook wordt er veel aan educatie gedaan en hebben ze het over de invasieve soorten. De kinderen mogen dan een slangenhuid van een python vast houden. Dat is wel een heel groot dier.  



We genieten van de mooie verblijven en belevenissen die de kinderen er om heen hebben. Zo kunnen ze over een touwbrug klimmen en staan ze zo boven een alligator. 


 

Ze kunnen glijden door het otterverblijf. 


 

En er loopt een onderwater tunnel door het alligator verblijf. Wat gaaf is dat. We genieten van de interactie en het bijzondere zicht op de dieren als plotseling de alligator aan komt zwemmen en die probeert in de plastic buis te bijten waar iedereen in zit. Vervolgens gaat ie er op liggen en probeert ie daarna nogmaals met open bek in de buis te bijten. Arwen vind het erg eng en ook emmanuel staat maar dicht bij papa. Ik ben het van buiten af aan het filmen. Wow!




 

Dit was wel een hele gave ervaring. 

Na het everglades gedeelte gaan we de dierentuin dan echt verder in en komen we in het begin gedeelte. Hier is ook van alles verbouwd en zien de kinderen leuke stenen dieren en valt het ons ook op hoeveel agamen er hier rondlopen. Prachtige dieren overigens.


 De kinderen (en Sander) gaan op de foto met wat stenen dieren waar ze op kunnen klimmen en klauteren als we besluiten het conservatie center te bezoeken wat nieuw gebouwd is. 




Hier draait het om conservatie en daar hebben ze een heel interactief programma omheen gebouwd met levensgrote dieren, allerlei spellen (ook leuk voor mama) en diverse info items die op verschillende manieren duidelijk gemaakt worden. 







We spenderen hier een behoorlijke tijd maar dan is het echt tijd om de zoo in te lopen. Het inmiddels al reeds 12 uur en dan lopen we als eerste het azie gedeelte in. Hier hebben we de vorige keren nog de neushoorns kunnen voeden. Helaas is die ervaring nu gesloten. We zien meerdere soorten hertachtigen, een aviarium en dan komen we bij de kinderboerderij. De kinderboerderij zelf is ook gesloten, maar het kamelen voeden niet. De kinderen lijkt dit wel erg leuk en wij vinden het prima. 



 

Het blijft een bijzondere ervaring om zulke grote dieren te voeden. De kinderen vinden het erg leuk. Na de kinderboerderij gaan we verder en komen we bij een soort paarden, de leeuwen en de komodovaraan. Die kunnen we gelukkig goed zien. 


 

We eten even een banaan en wat koekjes en lopen weer verder. De kinderen zijn enthousiast als ze weer een ei vinden en gaan er dikwijls mee op de foto. 


 

Ook zien we de olifanten van dichtbij. 



Het is een warme dag en het is natuurlijk midden op de dag. De sproeiers die overal op het park hangen zijn een zeer welkome afwisseling en de kinderen rennen er enthousiast naar toe. 


 

Naast agamen is er nog een ander diersoort in het park zeer veel te vinden namelijk eekhoorns!! Ze zijn zeer brutaal maar ook erg schattig en komen dichtbij op zoek naar eten. 


 

Na een fikse wandeling komen we rond half 2 in het middengedeelte van de dierentuin aan. Hier kun je wat eten, drinken kopen en hier is een leuke speeltuin en een splaspad. De kinderen moeten van ons eerst verplicht wat eten. Arwen gaan voor pizza en emmanuel voor een hotdog. Geen van beiden een succes. Pffff lastig wennen zo aan dit andere eten. Ze eten wat van ons mee en mogen dan lekker even afkoelen in hun badkleding in het splashpad. 



 

Zo kunnen sander en ik bedenken hoe verder. We bespreken dat we straks in ieder geval een gedeelte van midden en zuidamerika gaan doen en dat we even laten afhangen of we afrika samen gaan doen of dat sander die alleen doet. Ik ben namelijk fysiek al behoorlijk gesloopt en weet niet of ik het nog veel langer kan volhouden. De kinderen spelen ruim 45 minuten en dan roepen we ze en vertellen dat we verder gaan. Met lichte tegenzin (zeker arwen) gaan ze mee. We kopen ze een beetje om met een ijsje en gaan dan de 3 rondjes in midden en zuidamerika lopen. De reuzeotters liggen te slapen,Maar dan komen we bij een bijzonder actief dier die normaal nooit actief is. De luiaard!!! Deze loopt (kruipt) door zijn verblijf en klimt daarna omhoog via het hek en naar de takken. Dit geeft ons een bijzonder beeld en sander en ik kunnen er geen genoegen van krijgen. 




 

Ondertussen zijn de kinderen al lang doorgelopen naar de vleermuizen die zij weer ontzettend interessant vinden. 

Alle gebieden zijn prachtig opgezet en gethematiseerd en hierbij ook zeer veel terraria opgebouwd. Sander ziet diverse dieren, sommige erg bijzondere, andere die heeft hij zelf ook. Helaas zijn er behoorlijk veel gifslangen die hij wilde zien niet zichtbaar ivm een ziekte. Dit was erg teleurstellend voor hem. 




 

Wel zien we ook nog een watervogel met jonkies en kijken we daar met zijn allen even naar. 

Na de 3 rondjes krijgen de kinderen dan echt een lekker ijsje, een dippin dot. DIe hebben ze gisteren ook gehad. Dit zijn korreltjes die een smaakje hebben en je eet met een lepel. Sander neemt een slushie en ik neem een refillable beker want het drinken wat we mee hadden is inmiddels op. 


 

Ik ben gesloopt en arwen heeft ook meer zin om te spelen dan om nog te lopen. Het is inmiddels half 4 en sander gaat met emmanuel nog even het afrika gedeelte lopen (wat nog een fikse wandeling is) en ik ga met arwen weer terug naar het splashpad en de speeltuin. 


 

Ze geniet enorm en als sander met emmanuel terug is mag emmanuel ook nog even lekker afkoelen. 


 

Om iets over half 5 gaan we snel nog naar het laatste gedeelte. Australie. Miami zoo heeft namelijk koala's. Tis nog een flinke wandeling vanaf het speelgedeelte en we moeten haasten want de dierentuin sluit om 5 uur. We kunnen gelukkig de koala zien, echter ligt ie volop te slapen. Wel zagen we de rode boomkangoeroe en die was wel erg actief en cute. 

De kinderen willen graaag nog naar de apen, maar helaas de dierentuin is echt dicht en dit merken we aan dat de dieren allemaal naar hun binnenverblijven gaan. 

We lopen rustig naar de uitgang en daar mag emmanuel in de winkel nog wat uitzoeken. Het worden 2 stoere dieren die hij kan transformeren in een robot. Arwen vindt ze ook wel leuk maar ziet niets anders en we beloven dat zij straks wat bij de walmart mag uitzoeken. 

Om half 6 zitten we in de auto en rijden we naar homestead.

 de kinderen hebben geslapen in de auto en worden wakker als we bij het hotel aankomen. Het is 6 uur en we hadden beloofd dat ze nog even mogen zwemmen. Sander gaat nog wat telefoontjes plegen en ik ga met ze zwemmen. Arwen oefent al veel van haar eerste zwemles en ik ben zo trots op haar dat ze na 1 les ineens toch al onder water durft. Dat gaan we nog veel oefenen op vakantie. 





 

Na het zwemmen gaan we bij de mac donalds eten omdat emmanuel dat erg graag eet. Nu blijkt de macdonalds echt naast het hotel te zitten dus dat maakt het makkelijk. 

Na het eten gaan we nog naar de walmart voor maar weer wat benodigdheden omdat we onze koffers nog steeds niet hebben, taart voor emmanuel, fruit, drinken, brood etc. 

Ook vraag ik even na hoe het zit met de geheugenkaart die we gekocht hebben want die doet het niet. Dhr legt uit dat het kan zijn dat mijn camera aan zo'n bepaald merk gehecht is dat dat het probleem is. 

Ik koop weer een nieuwe en nu te hopen dat ie het doet. 

Het duurt erg lang met afrekenen en we gaan daarna snel naar de hotelkamer en de kinderen naar bed Het is inmiddels al 10 uur en de hoogste tijd. De kinderen slapen zo en wij praten nog even na over de dag. Het was de bedoeling dat ik een blog zou gaan schrijven, maar dat ging hem niet worden. Dan maar morgen een poging doen. 

 


2 opmerkingen:

  1. En voor de dierennerds, zoals ik, het dier bij de tunnel is een krokodil en geen alligator ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een mooi park! Wat een top dag zo te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen