woensdag 20 april 2022

een dolfijne dag

 Vandaag is het dinsdag 19 april. We hebben slecht geslapen maar gaan er het beste van maken. 

We slapen nu ook in een andere opstelling. Emmanuel slaapt bij mij in bed. Arwen bij sander. Emmanuel lijkt nog wel meer dan arwen te draaien waardoor ik dus continu wakker geschopt wordt. 

Ook houden sander en ik elkaar wakker met elkaars gesnurk. Ergens tijdens de verhuizing zijn de oordoppen verloren gegaan en die kon ik ook niet meer vinden. Helaas dan maar, maar dat zorgt ervoor dat sander ook slecht geslapen heeft. 

Het ontbijt is hier maar tot 9 uur en aangezien we gewend zijn rond 8 uur op te staan maar dan nog rustig aan te doen moeten we ons nu echt wel haasten om op tijd bij het ontbijt te zijn... Nou ik kan jullie vertellen.... dat doen we niet nog een keer... Wat een fiasco. Het ontbijt bestaat hier uit ontbijtgranen, overrijp fruit, mierzoete donuts, of een ei hamburger kaas broodje uit de magnetron. 

Niets voor onze kids en wij proberen de ei hamburger kaas broodjes uit. Ik haal de hamburger eraf. sander eet ze nog in zijn geheel op en die zegt mwah... De kinderen lusten niets en dat noodzaakt ons toch echt om naar de walmart te gaan voor de noodzakelijke inkopen zoals brood, pindakaas, beleg en drinken. 

We spreken af dat sander met de kinderen gaat en dat ik het dan hier rustig opruim en een beetje orde in de chaos breng. Ik heb namelijk nog helemaal niet de koffers in zijn geheel open gehad die we net binnen hebben gekregen en moet dus ook checken of alles wel heel is en goed is. 

Daarnaast hebben we geen enkele opbergruimte dus moeten de koffers wel alvast omgepakt worden zodat we ze makkelijker kunnen gebruiken de komende dagen en ik niet continu van alles aan het zoeken ben. 

Het geeft mij veel rust om alles even te organiseren en ik ben 90 % klaar als sander met de kinderen na een klein uurtje terug komt. 

Wel is het al behoorlijk laat en aangezien we boottocht in everglades city willen pakken van 12 uur moeten we nu echt wel weg. Het is kwart voor 11 en is minimaal 45 minuten rijden. 

Snel pakken we van alles en ook de strandspullen gooien we in de auto omdat we na de boottocht lekker naar het strand willen gaan. 

De rit naar everglades city duurt best lang en de kinderen vinden dat ook. Ik mis nog bijna de afslag maar kan de auto snel omdraaien. 

We maken wel een beetje haast omdat we niet het risico willen lopen dat de boottocht vol is en we dan nog de tocht niet kunnen maken. 

Aangekomen op een bekende plek blijkt het bezoekerscentrum in een soort noodgebouw gemaakt te zijn met daarbij ook mobiele toiletten. Het ziet er allemaal erg improvisorisch uit. 

Gelukkig is er nog plek voor de boottocht en we betalen, gaan plassen, insmeren en kunnen al aan boord. 

Het is een best volle boot en de kapitein checkt ook nog of iedereen wel een kaartje heeft gekocht. Er blijken 3 illegalen op de boot te zitten. die hadden een kaartje voor gisteren gekocht maar hadden dat niet gezien. Na even wat heen en weer gebel mogen ze blijven zitten en gaan we op pad. 

De kinderen zitten lekker met papa in de schaduw en ik half in de zon, half in de schaduw. 

Emmanuel is echt niet lekker en begint al vrij vroeg in de boottocht te zeuren om eten en drinken en dat zijn oor zon pijn doet. 

OM er maar van af te zijn krijgt hij wat te eten en te drinken en we zijn nog geen 100 meter uit de haven als de kapitein al roept, dolphins..Ik denk die is knettergek die maakt een grapje.... Neeee hij meent het, ongeveer 50 meter van ons vandaan zien we 2 rugvinnen af en toe omhoog komen en we naderen ze snel


 


De kinderne hebben moeite met ze te zien maar ook die zien ze dan. Wow wat is dit gaaf zeg, nog geen 100 meter in de tocht en dan al dolfijnen zien. Ze komen steeds dichtbij en het blijken een moeder met jong te zijn. WOW WOW WOW. 





Sorry voor de spam. Maar we kunnen onze ogen niet geloven dat we zo vroeg in de toer al meteen hetgeen waar we voornamelijk voor gingen zo uitgebreid en mooi zien. 

We varen een heerlijk boottochtje verder en het briesje zorgt voor voldoende verkoeling

Arwen vind het allemaal leuk en hoe harder hoe mooier. 

Emmanuel is duidelijk niet in zijn hum en huilt veel en wil van alles wat niet lukt. 

Die knuffel ik maar veel en zit veel bij mij op schoot. 

We zien een visarend met zijn nest, in de verte een zeearend (als het een andere vogel was geweest had je me dat ook kunnen vertellen want zo geweldig zagen we em niet en dan opnieuw een aantal dolfijnen wat verder weg. 

We varen opnieuw verder want de schipper zegt ook dat hij ons meer wil laten zien dan alleen maar dolfijnen, totdat we opnieuw dolfijnen tegen komen die iets heel bijzonders aan het doen zijn. De dolfijnen dans noemde de kapitein het maar. 2 mannetjes die 1 vrouwtje het hof maken. 




Het hele filmpje is te lang dus jullie meoten het met de fotos doen, maar het was zeer indrukwekkend en gaaf om te zien. 

We varen verder en vlakbjj de zeearend in zeer ondiep water zien we ineens manatees!! een moeder met zijn kalf. 

De schipper vraagt van welke dieren deze familie zijn. Ik als nerd wist het antwoord en zei de olifanten. 

Inderdaad ;-)

de manatees zien we niet heel goed maar het is een leuk toetje. 

We varen dan op volle kracht terug naar de haven waar we kapitein een goede fooi geven en van de boot afstappen met een zeer sjagrijnige emmanuel. 

We hadden de planning om naar het strand te gaan in naples maar op deze manier zien we dit beiden niet zitten. 

Sander wil nog even met de kinderen bij de uitkijktoren kijken terwijl ik wat te drinken haal en kijk voor een ijsje. Helaas. Wel scoren we leuke souvenirs. een haaientand ketting voor emmanuel en een dolfijnen ketting voor arwen. 

Na de souvenirshop worden we nog opgelicht met het tanken ( bijna 1 dollar meer per gallon dan bij de andere tankstations)

Dan gaan we terug naar het hotel waar we besluiten om vanavond met sander mee te gaan op een nightdrive en dan dat de kinderen vanmiddag even in het hotel gaan slapen. Jep goed idee. We vallen allemaal in een diepe slaap rond 3 uur en slapen door de wekker van half 5 heen. 

Om 5 uur maak ik iedereen toch nog maar wakker, vooral omdat we graag willen zwemmen. 

Ik zet ondetussen de spullen klaar voor de nightdrive en kijk nog even het eten na voor vanavond. We besluiten wendy's uit te proberen. Een burgerrestaurant maar wel anders dan anders 

De dichtstbijzijnde sluit om 6 uur dus dat redden we niet en we gaan naar degene die tot 7 uur open is... (bijzonder voor avondeten maar ok)

Hier bestel ik baconator fries, (met veel kaas en bacon) en hebben we beiden een heerlijke hamburger. De kinderne eten ook redelijk, maar tis fijn dat het echt wel anders smaakt dan mac donalds. 

De service was echt verschrikkelijk er werd na elke bestelling gevraagd, thats it? anything else? echt heel onaardig kwam het over. OOk hebben we onszelf meerdere malen moeten herhalen. Maar ach het eten was lekker!!

Ik gaf de gehele avond aan dat ik het nog wel een keer wilde eten. 

We gaan op weg naar de loop road voor een night drive. Het is pas half 7 als we wegrijden dus we zijn aan de vroege kant. 

Dat merken we ook als we iets meer dan een uur later de loop road oprijden. 

Het is nog erg licht. Gelukkig zet de schemer snel in en dan is het al snel raak. SLANG! schreeuw sander en hij spring uit de auto en rent er op af. Ik rijd achter hem aan, of vaak terug omdat we er al voorbij zijn en daar zien we dan een nieuwe slang die we nog niet eerder gezien hebben. Een prachtige jonge kousenband slang. 

Heel mooi examplaar en erg druk dus sander houdt hem maar even vast voor een foto

En laat hem dan vrij als we hem allemaal mooi hebben kunnen bewonderen. 

We stapppen de auto in en doen de gordels vast achter onze ruggen zodat we wat sneller eruit kunnen gaan. de kinderen zitten wel vast in de gordel zodat zij niet naar vore kunnen schieten. 

We rijden nog geen 50 meter verder en opnieuw, slang. sander rent uit de auto en daar vind hij een volwassen groot en dik examplaar van de kousenband slang. 

Wat supertof en wat een leuk begin van deze night drive. 

De schemering is voorbij en het is nu fiks donker. We rijden nog geen 5 minuten en sander ziet opnieuw een slang. Ik had deze dit keer ook gezien want hij lag als een soort stok op de weg.. Ik dacht nog das gewoon een tak maar daar was ie te raar voor gekronkeld.

Dat is gaaf. Het is een rode rattenslang. Deze dieren zijn native hier in florida maar sander heeft ze zlef oook thuis dus dat maakt het extra speciaal. Het is nog een mooi formaat en heel rustig dus laat zich prima fotograferen


 





We stappen in de auto en onze avond kan al niet meer stuk 3 slangen in een kwartier tijd. Dat beloofd wat. 

We rijden ongeveer 10 minuten door en ja hoor opnieuw, weer een slang. 

Dit keer een gele rattenslang. Ook leuk om het zusje van de rode rattenslang te zien. 

Deze laat zich zeer moeilijk fotograferen maar ik heb het geprobeerd. 






Wat een leuke avond. 

We merken dat het kouder begint te worden en we zien nog vrij weinig. 

Helemaal niets eigenlijk. geen schildpadden geen gators. Maar ja, de night drive was al mega succesvol voor ons. 

Maar na een uur rondrijden zien we toch nog een hele bijzonder slang. 

Dat is de Florida koningsslang. Wat een mooi dier en hij schijnt ook behoorlijk zeldzaam te zijn.
We kunnen hem geweldig zien en het is een top afsluiter van de avond 




Tevreden rijden we terug naar naples, wat ruim een uur rijden is. De kinderne gedragen zich uitstekend ondanks dat het al 10 uur is.
De tablets helpen wel dat ze zich niet vervelen. 

Onderweg zien we nog een aangereden oppossum en dichterbij gekomen was dit niet iets wat we aan onze kinderen wilden laten zien maar helaas heeft emmanuel hem van iiets te dichtbij gezien. OOk was emmanuel zeer onder de indruk van een overreden gekko. Daar had hij het steeds over. 

Als we bijna bij naples zijn zien we ineens echt een megagrote slang op de andere weghelft liggen. Sander en ik zien hem tegelijk en zijn er volledig zeker van dat het een python is waar sander van de week nog mee op zoek was gegaan met de pythonhunters. 

We keren als een malle om maar aangekomen is hij weg. Hij leefde dus nog en we weten beiden zeker dat het een python was. Voor mij gelijk de eerste keer in het wild een python zien. Er is geen andere slang zo groot als dit dier. Ik schatte hem tussen de 2 en 3 meter. 

Sander heeft nog een kwartiertje in het donker gezocht maar toen zijn we zeer tevreden teruggekeerd naar het hotel. 

wat een wgeweldige dag met de wildlife spotten die we hebben gedaan. Wat hebben we de kinderen veel over de natuur hier kunnen leren en leren ze iedere dag weer meer. 

We liggen er allemaal pas tegen 12 uur in en dat is eigenlijk veel te laat voor ons allemaal. 

Morgen gaan we dan maar even uitslapen....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten