vrijdag 8 april 2022

Een reisdag met hick ups

 Ons eerste blog in amerika. Na een lange reis en ook al een eerste dag schrijf ik dit eerst echte blog op mijn telefoon. Morgen hopelijk op mijn laptop want dat typt toch wat makkelijker...

Laten we bij het begin beginnen.

We wilden deze prachtige reis al langere tijd met de kinderen maken maar toen kwam covid om de hoek kijken. Dus zodra het echt weer wat relaxter kon hebben we geboekt en kregen we toestemming om onze dochter 2 weken bijzonder verlof naast de schoolvakanties mee te nemen. 

De reis hebben we lang voorbereid en meerdere opties overwogen maar zoals altijd hebben we alles weer los geboekt om de kosten toch te drukken. Dit zijj onze reisplannen.

Vertrek op 6 april met virgin airlines met overstap edinburg naar orlando. Vliegtickets geboekt via killroy. Terug zelfde route op 6 mei, aankomst in amsteedam op 7 mei.


Eerste 2 nachten verblijven we in wyndham hotel lake buena vista in orlando geboekt via booking.com

8 april vertrekken we naar homestead waar we bij wyndham florida city verblijven voor 10 dagen. Booking.com

18 april reizen we door naar naples en blijven we 4 nachten in super 8 naples. Booking.com

En we eindigen vanaf 22 april 2 weken in een 3 slaapkamer huis op windsor hills in orlando geboekt via airbnb.

We hebben een midsize suv gehuurd via budget.com die was de goedkoopste optie.

Attractietickets gekocht via attractionticketsdirect.ie we gaan dit keer alleen de disneyparken doen en seaworld met busch gardens. 

Ook hebben we dit keer voor het eerst de go city kaart van miami geboekt omdat dit fors scheelde met onze plannen. Hierover later meer.

Dat was de voorbereiding van de reis.

Natuurlijk vooraf een hoop geregel omdat je aast je vaccinatiebewijs ook allemaal vanaf 2 jaar oud een negatief testresultaat moet laten zien. Wij hebben gekozen voor de thuistesten via toegangsbewijs.nu. deze zijn goed bevallen en komen met een officieel reiscertificaat.

Ook esta is geregeld en een speciaal passenger attestion formulier.

De reis kon dus beginnen!

Op woensdag 6 april zijn we rond half 4 vanuit huis vertrokken om via utrecht naar schiphol te rijden. In utrecht haalden we paps op die onze auto weer mee terug van schiphol zou nemen. De kids zitten dan klaarwakker met grote ogen rond te kijken en vol enthousiasme dat onze grote reis ging beginnen.

Met een kleine omleiding komen we stipt om 5 uur op schiphol aan en zijj we keurig op tijd voor het eerste gedeelte van onze reis om in te checken bij klm....

Dat inchecken dat is altijd bij mij een stressdingetje. Zijn de koffers niet te zwaar. Heb ik alles wel. Zijn de papieren in orde. Zitten we wel bij elkaar. Als alles in orde is valt me direct wat vreemds op. De boarding passen van de kinderen staat wel ams- edi en edi- mco op maar bij ons staat alleen het eerste traject erop. Wanneer ik mw hier op aanspreekgeeft ze aan dat het tweede gedeelte wordt uitgevoerd door virgin atlantic en dat dit de reden is dat ze ons niet kan inchecken.... waarom.de kinderen san wel zijn ingecheckt kan ze niet beantwoorden...... vreemd

Enfin alle bagage is ingecheckt, buggys en autostoelen afgegeven. Papa/opa dikke kus en knuffel gegeven en dan gaat ons avontuur toch echt beginnen.

We zijn snel door alle controles heen en dan begint het wachten....


Helaas kunnen ze me bij de gate ook niets anders vertellen wat de mw me al vertelde bij de incheck en dat is dat ik de boardingpassen van orlando pas in edinburg krijg. Bagage was wel doorgelabeld. Dat is een zorg minder dachten we.

We vliegen met de cityhopper dus gaan met de bus naar het vliegtuig en stappen dan via de buitenzijde in... superleuke belevenis blijft dat.

Eenmaal binnen supervriendelijke crew en zitten we zeer comfortabel met een normaal gangpad waar je in kunt lopen. Het toestel is ingedeeld in 2 x2 en we zitten achter elkaar samen met 1 kind. Sander zit met emmanuel op rij 17 en ik met arwen op rij 18.

om iets over 8en gaan we verttrekken en dat is redelijk op schema. We hebben maar 2 uur overstap tijd omdat onze vlucht een uur is vervroegd dus we zullen het nodig hebben. 

Om de kinderen te vermaken geduremde de lange reis en ze zoet te houden ( ze hebben immers sinds hslf 4 vannacht niet meer geslapen) heb ik allerlei kadootjes bij me. Meerendeel gekocht bij de action..

De eerste is al meteen een grote hit.

Raamstickers!!! Ze zijn er de hele vlucht mee bezig geweest. Heerlijk!!

Tot onze aangename verrassing kregen we tijdens deze korte vlucht gewoon eten en drinken aangeboden. Wow!!! Daar hadden we geen rekening mee gehouden.

Na een voorspoedige vlucht van een dik uur kwamen we om iets voor half 9 plaatselijke tijd in edinburg aan.

Daar begon de 1e onaagename verrassing. Namelijk dat je hier niet gewoon kan transferren maar dat je het vliegveld af moet via de douane en bagageband en dan via incheckbalie weer terug moet.

Een vriendeljke engelse beveiligingsbeambte zag ons stressen in de forse rij van de douane en we legden uit dat we een transfer moesten halen en dat die krap was en ook nog moesten inchecken. 

Deze mw heeft ons snel door alles heen geleid en zo stonden we gelukkig 1.5 uur voor vertrek van onze volgende vlucht bij de incheckbalie. Hier kwam echter de app uit de mouw waarom we geen boarding passen hadden gehad voor orlando. We stlnden nelijk in het computersysteem vermeld als geen toegang tot de vs... dit kan zo gebeuren als bijvoorbeeld je esta formulier niet is hoedgekeurd. Echter was dat niet aan de hand en kon ik keurig op papier laten zien dat alles in orde was. Ook de stewardess begreep absoluut niet wat er aande hand was en na alles 3x gecheckt te hebben heeft ze naar de vs immigratie gebeld. Echter hier snapten ze het probleem ook niet..... 

Stel je eens voor.... je staat op een onbekend vliegveld 1.5 uur voordat je vlucht vertrekt naar orlando waar je mega zin in hebt. Je bent al weken bezig met een heftige voorbereiding. 2 kinderen zijn hyper voor de reis maar ook doodmoe en willen plassen en drinken. Zelf heb je ook weinig geslapen en dan wordt er verteld dat er iets ms is maar dat ze het zelf ook niet snappen...ondertussen stonden we daar 44 minuten en zien we de vlucht aan onze neus voorbij gaan. 

Totdat destewardess zegt het is ineens gelukt ik bleef het proberen en ineens gaf het systeem toestemming.... maar ja het vliegtuig vertrekt om 10,25 en het is nu 09.45 ...... en we moeten nog door de paspoortcontrole en handbagagecheck.

Dan sturen we een supervriendelijke meneer met je mee die jullie overal doorheen loddst zodat jullie het vliegtuig toch halen..... en zo komen we rond 10 uur aan bij het vliegtuig...

Hier moeten we nog een korye drugstest ondergaan ( volledig gefouileerd en geswapt worden) en dan mogen we toch echt aan boord..... 

Pfff wat een mega vliegtuig, wat een stress en alles komt er bij mij even uit.... we installeren ons en staan 2 lieve stewardessen om ons heen om ons te helpen waar ze kunnen.

Het vliegtuig is een 2x4x2 geplaatst en heeft smalle gangpaden. Helaas zitten we hier een stuk krapper dan in de cityhopper van klm :-(

Maar sander mag bij de nooduitgang zitten en ik heb met de 2 kids 4 stoelen dus dat is wel heel fijn. Met enige vertraging vanwege de bagage gaan we dan eindelijk

kids vermaken zich prima en slapen af en toe heerlijk. 

Emmauel heeft 1,5 uur geslapen op de 8,5 uur durende vlucht. Arwen 3 uur. 

Sande heeft ook ruim 3 uur geslapen en mama???? Misschien 10 minuten haar ogen dicht gehad.... ach ja....

we vermaken ons met allerlei spelletjes en ik kijk met een half oog 2 films. Cruella en jungle river. Jungle river vond ik supergaaf. Cruella maar een Beetje mwah. 

Beide disney of course om in de mood te blijven.

De service van virgin atlantic is echt geweldig en we krijgen de gehele vlucht allerlei dingen te eten te drinken. Zelfs ijsjes en de koffie was heerlijk.

Je zou denken de vakantie is nu wel echt heerlijk begonnen.

Na het uitgebreid bedanken van de stewardessen landen we na een voorspoedige vlucht om half 3 in orlando.

Hier treffen we een fikse rij bij immigratie maar wat maakt het uit we zijn met vakabtie. Even schiet de schrik erin als ik aangeef dat ik fruit bij me hrb en dan meegenomen wordt naar een apart kamertje.... maar ook hier is iedereen vriendelijk en zodra de appels weggegooid zijn kan ik terug naar sander en de kinderen die de bagage aan het ophalen zijn.....

Echter helaas tref ik ze zo aan.


Met maar 2 koffers ipv 4 en alleen de 2 buggys en geen autostoeltjes..... en nu??? 😭😭😭😭

Dan maar een lost baggage form invullen en hopen dat de koffers en autostoektjes snel weer terecht zijn.... 

Na enorm.veel stress zo op deze reis zijn we eindelijk in amerika waar we zolamg naar uitgekeken hebben en dan heb je dit gezeur..... pffffff.

Met behoorlijk mineur gaan we op zoek naar de autorental. Eerst met de monorail naar het welcome center. Wat een mooie ervaring is dit toch. 

Emmanuel is doodop zoals te zien is op de foto. Het is natuurlikk alweer 10 uur s avonds voor zijn biologische klok die we om.moeten zetten.want hier is het 4 uur smiddags.

Bij het welcome center snel wat te drinken gehaald en daarna naar de autohuur op zoek... hier loopt het opnieuw allemaal anders dan we gewend zijn aangezien we een auto toegewezen krijgen ipv zelf mogen uitzoeken. Het is vreselijk druk bij de balie en het duurt allemaal erg lang. Daar bovenop wil de verkoper me ook nog allerlei verzekeringen aansmeren waar ik net op tijd een stokje voor steek... bij de auto aangekomen zien we dat het toch kleiner aanvoelt dan we dachten dus dit wordt nog een uitdaging met alle koffers. Maar dat is later zorg.

Kinderen installeren, dus alleen maar in de gordel en dan gaan... op weg. Niemand die met ons nog een rondje langs de auto loopt.... stom voortaan aan denken want kwam er later achter dat er fikse beschadigingen op de auto zaten.

Dan gaan we onderweg met een oude gps maar gelukkig laat die ons niet in de steek.

We wilden eerst even ergens lamgs om wat te drinken te halen maar na alle tegenslagen gaan we toch maar eerst naar het hotel.

Daar aamgekomen loopt het soepel, geparkeerd en ingecheckt in een kwartiertje en dan om half 6 kunnenn we dan kijken wat er allemaal in deze koffers wel zit en wat we dus moeten gaan kopen.

Sander haalt de koffers. Ik bel de reisverzekering. Geen probleem mw haal maar gewoon wat u nodig heeft. 

Dat is eem opluchting... nu het moment van de waarheid.... wat zit er in de koffers??? Gelukkig kleding voor de kinderen en voor mij, zwemkleding ook. Helaas helemaal niets voor sander. Zelfs geen onderbroek. Dus voor hem.moeten we alles halen. Ook alle toiletartikelen zaten in de vermiste koffers, onze medicijnen, reisstekkers en de kinderen hun zwembanden... ok laten we hopen dat ze morgen terecht zijn. 

Eerst wat eten en dan spullen halen die nodig zijn. We zetren de gps op de dichtsbijzijnde mac donalds.... helaas die is weg... dan de bolgende.... ook daar geen.macdonalds meer. Ok burger king is ool goed... hier alleen drive through. Gelukkig zien we een dennys 100eter verderop en die blijkt wel open.

Daar dan toch onze eerste maaltijd! 

jammie hier weten ze wat echte burgers zijn. De kinderen moeten erg wennen aan deze soort kipnuggets en eten bagger.... wij zijn blij met een warme maaltijd.

We hebben een lieve serveerster en geven haar een goede tip. Daar is ze erg blij mee en daar worden wij oom weer wat blijer van.

Op naar de walmart! Met een omweg want de gps vind het allemaal wel erg wennen, komen we aan na 25 minuten. Wat is dat toch geweldig daar. 

Het is al 8 uur en we willen niet te lang rondlopen ook omdat we allemaal op zijn. 

Snel pakken we een korte broek voor sander, tshirts, zwembroek en gaan we op zoek naar sokken, ondergoed en pyama. Alles vinden we niet naar zijn smaak en pyamas zegt de verkoopster hebben ze hier neit... bijzonder dat er allerlei damespyamas wel zijn maar inderdaad mannen pyamas vinden we niet. EVen wat drinken mee voor op de hotelkamer. Dan willen de kinderen natuurlijk even bij het speelgoed kijken. Dat mag van papa en mama.

Maar alleen kijken en daar houden ze zich netjes aan. 

Daarna nog snel langs de toiletartikelen. Wat is dit enorm duur geworden!!!! Nou het is maar zo. Ook nog zwembandjes voor de kinderen en dan zijn we echt klaar. Om half 10 stappen we in de auto. Binnen 10 minuten zijn we bij het hotel.

Snel de kindjes omkleden tanden poetsen... bah mama die tandpasta is vies!

Ok dan zonder tandpasta... en dan lekker slapen... kindjes slapen binnen 5 minuten en dan kletsen papa en mama nog wat na en gaan wij ook om half 11 slapen... wat een dag....



1 opmerking:

  1. Wow! Wat een heftige reis zo, maar gelukkig zijn jullie veilig in het hotel aangekomen! Hopelijk is de rest van de bagage snel weer terecht. Geniet van jullie droomreis samen met je mooie gezin, maatje! XxX

    BeantwoordenVerwijderen