woensdag 19 november 2014

Dinsdag, een grijze regenachtige dag :-(

Helaas, de voorspellingen kwamen uit. We staan op en het voelt buiten koud en vreselijk nat aan.
Ze hadden het al voorspeld voor vandaag, regen en kou :-(. 
Het is lange broeken weer. Maar ik ben toch eigenwijs en trek een driekwarts broek aan, en neem een korte (en ook lange) broek mee in de auto en ook de zwemkleding. We weten het namelijk nooit, zaterdag was het ook erg plaatselijk.
Het plan voor vandaag is om naar barefoot state preserve te gaan en naar myakka state river park. Voordat we gaan rijden zie ik dat myakka state river park 2 uur rijden is in de richting waar we morgen naar toe moeten. Dus besluiten we dit morgen te doen.
Dan plan b. we wilden namelijk ook graag naar sanibel island wat bekend staat om zijn schelpen en om zijn prachtige stranden. Op de terugweg pakken we dan barefoot state park wat weer bekend staat om zijn schildpadden.
Dus maar onderweg, en het druipt van de regen.
We hebben alle tijd en hopen dat het opklaart dus ik begin de dag maar eens met een lekkere starbucks. Ditmaal een warme koffie om lekker warm te worden.
Onderweg hebben we muziek van de mp3 waar ik eigen muziek op gezet heb, dus niet zoveel herhaling van de amerikaanse zenders, wel pakt de radio mijn mp3 niet helemaal dus moeten we regelmatig moeilijk doen met snel verder drukken of weer terug naar het begin.
We vermaken ons hiermee wel en rijden zo soepel door naar sanibel island.
Om daar te komen moet je een grote brug over de golf van mexico over. Het is prachtig om ons heen, maar echt genieten is er niet bij gezien er zoveel bewolking en regen om ons heen hangt.
We rijden dan maar snel door en zijn binnen 45 minuten bij Sanibel.
Onze eerste stop hier is het center of commerce wat blijkbaar hier het toeristenvoorlichtings centrum is. Hier krijgen we veel tips over de omgeving en wat te doen hier. We hadden al gelezen dat er een natuurpark ook op sanibel is en besluiten dat we hier ook een kijkje willen nemen.
Op onze weg naar buiten valt ons opnieuw het bord op wat we niet konden laten om te fotograferen.
Sneeuw?? Kennen ze dat hier in florida????
We stappen maar weer in de auto want het is behoorlijk fris hier.
We rijden door naar een strand waar ook de vuurtoren is. Het is en blijft koud en erg winderig. Maar prima weer om schelpen te zoeken bedenken we ons. Echter moeten we hier maar liefst 3 dollar betalen per uur om te parkeren. Met een minimum van een uur. Dus vooruit dan maar. Ja dat wordt weer een shock in nl hoor.
We parkeren de auto en lopen over het strand en kijken hier naar de mooie schelpen.

We zien er zat en nemen er een aantal mee die we echt mooi vinden. Echter zijn er veel kapers op de kust want er lopen meer mensen te zoeken.
We vinden geen hele mooie en bijzondere schelpen dus geven het zoeken al vrij snel op.
We lopen naar de pier en kijken daar naar de pelikanen die het ook verschrikkelijk koud hebbem.
Nu denken jullie misschien wat zeuren ze toch over de kou, hier in nederland is het pas koud. En ja dat klopt. Echter als het gisteren 28 graden hier was en vandaag 16 is dat een behoorlijk verschil van 12 graden daling in 1 dag. Dat kunnen wij en de dieren niet zo goed aan.
We lopen in de harde wind de pier op en zien een aantal mensen die staan te vissen.
Ook zien we opnieuw een eenzame vogel die het volgens ons ook koud heeft.
Wat denken jullie?
Wel is het een prachtig dier.
Aan het eind van de pier gekomen willen we teruglopen en zien we dat een van de vissers beet heeft. Hij kijkt blij dus we lopen er snel op af. Maar de visser is niet de enige die de vis wil. De pelikanen duiken ook op de vis af om te kijken wie hem het eerste heeft.
Zelfs als de visser de vis bedreven probeert binnen te halen proberen de pelikanen nog erg goed de vis te pakken.
Maar de visser overwint en laat met trots zijn trofee zien.
De vis is een 'snook' en gaat gewoon weer terug in het water, want hij voldoet niet aan de strenge maten waar vissers zich aan moeten houden mogen ze de vis zelf houden ter consumptie.
De vissers leggen ons dit uit en dit klinkt al een stuk beter dan de onvriendelijke visser die we tegen kwamen in key west die snel wegliep toen we vroegen of hij nog wat gevangen had.
Vriendelijke mensen en ik neem nog even een foto met hun camera om de troffee vast te leggen.
Na de pier gaan we nog een stukje over het strand lopen en het voelt net alsof we op de waddeneilanden lopen. De wind is hevig en de zee is onstuimig.
Na uitgebreid rondgekeken te hebben zijn we via de vuurtoren terug gelopen naar de auto en waren we mooi op tijd.
Tijd om verder te gaan en we gaan op weg naar het ding darling refuge center. Een natuurpark hier op sanibel island.
Het is druk op de weg want er schijnt een of ander evenement te zijn, hebben we weinig van mee gekregen, maar het duurt even totdat we bij het bezoekerscentrum van de ding darling refuge center zijn.  We rijden ook nog eens verkeerd, vanwege een gemiste pijl op het bord.
Uiteindelijk komen we dan toch aan bij het nationaal wildlife refuge center van ding darling. Het is een zeer goed georganiseerd bezoekerscentrum en we worden vriendelijk verwelkomd door een mevrouw die ons alles wil vertellen over het park en over sanibel island.
Ze is uitgebreid in haar informatie en opnieuw erg vriendelijk. Dit valt ons zo erg op dat de meeste mensen hier zo vriendelijk zijn en hun informatie en kennis willen delen met je als je oprecht geinteresseerd bent. Ook zien we een bord met recent sightings, wat in houdt wat er de laatste 7 dagen voor dieren zijn gespot in het national park. Hier zitten veel interessante dieren voor ons bij, maar het weer blijft koud en zeer bewolkt dus de kans is nog minder dan klein dat we iets van reptielen of zoogdieren gaan zien omdat het te koud voor ze is en niet zonnig.
In het bezoekerscentrum leren we veel over de dieren die hier leven en hebben ze een uitgebreide tentoonstelling.

We vinden het opnieuw erg goed georganiseerd en besluiten toch de kans te wagen en het park in te rijden, wat wel een entree bedrag vraagt. Helaas ook dit park valt niet onder onze nieuw aangeschafte jaarpassen. Dus moeten we ook hier voor betalen.
Maar het is de moeite waard want we zien een goed aangelegd park met een goede brede weg erdoorheen en meerdere uitvalsplekken. Ook mag je de auto overal parkeren als je wilt uitstappen.
We komen bij een groot meer aan waar we zeer veel witte pelikanen zien. Die hebben we nog niet in zulke grote getalen gezien en zijn daarom leuk om op de foto te zetten.
We kijken even en rijden dan rustig door. Ons humeur is niet al te best want het regent zo af en toe en het is behoorlijk koud. Toch maken we ook veel lol met elkaar en vooral wanneer ik een manatee ga nadoen om te kijken of ik ze daarmee kan lokken liggen we beiden dubbel van het lachen. Sander noemt me dan ook lieflijk zijn manatee.

We lopen meerdere paden daar en opeens komen we opnieuw bij een open water en zien we daar eindelijk de vogel die we nog graag wilden zien de roze lepelaar. de vogel die we ook al even bij de boottocht eergisteren gezien hadden.
Maar hier zijn er maar liefst 4 bij elkaar en ze zijn omringd door allerlei andere vogels

Aan de andere kant van het water zit ook nog een grote groep witte pelikanen en ook daar kijken we even een tijdje naar.
Sander wordt al een echte vogelaar want hij vindt het steeds leuker om te ontdekken welke dieren we nu ongeveer zien en hij ziet uiteindelijk bij elkaar 8 of 9 verschillende soorten vogels in alleen op 1 plek.
Kan goed zijn dat dit weer net niet een helemaal goed overzicht is, want de ibis staat er bijvoorbeeld niet bij want die is net wat verder weg.
We rijden nog rustig door en zien verder geen dieren meer.
Toch hebben we ruim een uur in het park rondgereden. We weten niet zo goed hoe we de dag verder gaan indelen en besluiten om naar de subway te rijden om daar een broodje te eten en verder een plan te maken.
Echter missen we de subway compleet en heel erg vinden we dat ook weer niet. We besluiten niet meer naar barefoot preserve te gaan maar dat morgen op de weg naar st petersburg te pakken en daarna naar myakka state park te gaan met de hoop dat het morgen beter weer is, want vandaag gaan we geen schildpadden zien.
We willen we wat eten maar voordat we daar komen zien we iets anders wat al eerder onze aandacht had getrokken, namelijk een schelpen winkel. Aangezien Sander ook nog eens schelpen verzameld, naast alle andere verzamelingen, willen we hier natuurlijk even stoppen. Er was ook trouwens sprake van het schelpenmuseum te bezoeken maar daarvan vonden we de entreeprijs toch iets te veel.
De schelpenwinkel biedt een grote varieteit aan schelpen aan en we kijken beide onze ogen uit.
Sander koopt er een aantal voor zijn verzameling en dan stappen we maar eens op.
Buiten is het nog steeds donker en grijs en we besluiten om even op de terugweg bij miromar outlets te stoppen. Dit is een groot winkelcentrum met allerlei merkwinkels, waar ik weet dat een disney winkel zit.
Onderweg er naar toe vinden we nog steeds niets te eten dus we besluiten maar in de mall te gaan eten.
Echter bij miromar aangekomen blijkt dat het er erg druk is, en als we dan eindelijk een parkeerplek hebben is en de disney winkel net 4 maanden geleden hier weg gegaan en er is geen foodcourt alleen maar dure restaurants.
Dus dan maar weer even een snelle hap bij de mac donalds.
Balend van dat de dag niet helemaal lekker loopt, gaan we weer terug naar Naples waar we in een klein uurtje weer terug in het hotel zijn.
Ik ben erg moe en besluit nog even te gaan rusten terwijl sander het blog tikt van gisteren.
Om half 7 maakt hij mij wakker en besluiten omdat we laat geluncht hebben eerst naar tin city te gaan. Tin city is een kleinschalige overdekte winkel/toeristen centrumpje wat een beetje in cowboy stijl is gemaakt. Het is erg toeristisch maar ook erg grappig.
Het is er vanavond ontzettend rustig en we kunnen daar prima rondkijken.
We lopen al meteen weer een winkel met schelpen in, waar sander natuurlijk weer wat schelpen koopt en een goed idee op doet voor thuis om de schelpen aan een wand te doen.

De winkels zijn  toeristisch maar we vermaken ons prima.
We kijken rustig rond en komen een leuk klein bakkerijtje tegen wat allerlei lekkere dingen maakt en ook smoothies heeft van vers fruit. Die lusten wij wel. We delen een ananas, banaan kokos smoothie en hij smaakt heerlijk,


Sowieso ziet alles er in de winkel verrukkelijk uit maar wel erg prijzig en we besluiten dan ook het bij de smoothie te laten.
We lopen nog een ander winkeltje binnen en daar verkopen ze scentchips. Dit zien een soort geur zeepjes en die kunnen mooi in de branders die ik heb gekregen voor het nieuwe huis. Ze hebben hier allerlei verschillende geuren en ik kan een leuk doosje vullen voor 10 dollar. Prijzig maar erg leuk, dus sander strijkt zijn hand over zijn hart en ik mag een doosje vullen met allemaal lekkere geurtjes voor thuis. Er zitten bijzondere geuren tussen zoals roos, regen, zee, hout, bloedsinaasappel en nog honderden meer.
Het is moeilijk kiezen en de man helpt ons met het doosje zo vol mogelijk te maken.
Eindelijk is het doosje dan vol en we nemen afscheid van deze vriendelijke man.
Inmiddels is het kwart voor 8 en wel een beetje tijd voor het avondeten. Toen we gisteren bij de mac waren zagen we een chinees buffet restaurant wat we vanavond wilden uitproberen.
We komen er nog net op tijd aan, want het sluit om 9 uur en het is inmiddels 8 uur.
Maar we kunnen vrij snel eten en er is veel keus en voldoende lekkers. We vinden bijna alles lekker wat op onze borden komt en eten naar hartelust, alhoewel het meevalt tenopzichte van de normale onbeperkt eten in nl.
Het is ook nog eens verschrikkelijk goedkoop want we hoeven uiteindelijk nog geen 30 dollar neer te tellen voor onbeperkt eten en drinken met refills.
Ook krijgen we nog een gelukskoekje die sander nog nooit gehad heeft en daar hebben we ook veel lol bij. Ik krijg nog wel een redelijke zinnige boodschap, maar sander..... die krijgt een koekje met de boodschap, als je koekje in drie stukken is, is het antwoord nee. Meer niet. HAHAHHA en jullie raden het al, het koekje was in drie stukken gevallen. Dus tja waar is het antwoord nee op?

De koekjes smaken in ieder geval prima en we gaan met een volle buik terug naar het hotel.
Daar praten we even over de dag van morgen. en ik tik het blog van eergisteren. Ja we halen het al redelijk in....
Hopelijk zo nog het blog van woensdag tikken, dan zijn we weer helemaal bij....
In ieder geval tot snel!

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten