woensdag 5 november 2014

Miami! aankomstdag

Ja!!! we zijn er. Al lang en breed inmiddels en zijn al helemaal geinstalleerd in ons eerste hotel.
Vanmorgen begon de reis vroeg met dat de wekker om kwart voor 3 ging. Oef das vroeg: 2:45 uur. Ik heb gisteren wel dubbel gekeken of dit wel klopte.
Maar echt ja, het klopte. Dus een enorm brakke nacht en het opstaan was niet zo gezellig. Maar ja we gaan naar Florida dus who cares!!! Om stipt half 4 zijn we bij paps om hem op te halen want hij neemt de auto weer mee terug vanuit Dusseldorf.
Paps is blijkbaar nog zenuwachtiger als wij want hij zat om half 2 al helemaal ready. Echt een te bizarre tijd. Maar voor hem is het toch nog echt 3 weekjes wachten.
We reden supersnel naar de luchthaven Dusseldorf met behulp van de tomtom. Zaten nog wel lichtjes in de stress omdat we bijna benzine tekort kwamen, maar ook daar was de reddende benzinepomp in nood.
Op Dusseldorf ging het allemaal smooth en waren we als eerste aan de beurt. Helaas twee stoelen in het midden waarvan gelukkig nog wel een gangpad, anders werd ik helemaal gek.
Hierna zijn we even een kopje koffie gaan doen om half 7 en wat zien wij tot onze verbazing? De Duitsers al aan het bier!
Bizar!!
Wij zaten lekker aan de koffie en de thee.
Dan is het moment van afscheid nemen daar en gingen we snel door de douane. Alhoewel snel...... ellenlange wachtrijen op Dusseldorf. We zijn 1,5 uur bezig geweest om door de bagagecheck en de paspoort check te komen. Hier waren we dus al snel mee klaar, vooral omdat we weten dat het in Florida meestal ook niet zo snel gaat.
Na nog even snel wat mails beantwoord te hebben en de laatste zaken voor www.littlepiggletshop.nl te regelen, is het toch echt tijd om te boarden in ons prachtige airberlin vliegtuig.

In het vliegtuig maken we nog wat leuke selfies en vervolgens denkt mijn vriend doodleuk dat het wel tijd is om te slapen. Dat zorgde natuurlijk voor de grootste lol :-)

Echter bleef hij lekker wegdommelen, maar hoefde ik mij niet te vervelen met het grote entertainment aanbod van air berlin en ook zeker de catering waar niets op aan te merken viel.
Ik heb gedurende de vlucht de films Godzilla, Maleficent, Frozen en X-man the future of the past gezien. Allemaal goede films, maar natuurlijk favoriet blijft Frozen!

Ik moest me inhouden om niet te gaan meezingen.
Sander heeft ook nog diverse films gekeken en ook een aantal achter zijn ogen.
Ik ben nog bezig geweest met mijn nieuwe kleurboek, mythologische mandela's en ook met het lezen van de Britt guide Orlando 2014 als voorbereiding voor Orlando.
De vlucht duurde ons veel te lang, maar eindelijk waren we dan op Miami airport.
Wat een verschrikkelijk eind lopen was het naar de security, maar eenmaal daar aangekomen treffen we meteen de eerste vreselijk vriendelijke Amerikaan die met ons gezellig een praatje maakt terwijl hij onze paspoorten controleert en ons direct tips geeft met betrekking tot de rondreis en lekkere plekken om te eten. Echt geweldig. Wat een top manier om Amerika binnen te komen. en de rij viel uiteindelijk ook erg mee.
De bagage stond al helemaal klaar om mee te nemen en we kunnen direct door de douane heen. Ook hier verloopt alles vlekkeloos waardoor we al snel in de rij staan om met de lift naar het MIA transport center te gaan waar we naar onze car rental organisatie kunnen.
Eenmaal boven mogen we met de monorail naar het car rental center. Wat een geweldige ervaring is dit.
Eenmaal daar aangekomen met een duf hoofd naar Alamo zoeken, maar ook daar komen we snel. Hier even wachten en ook hier zijn we al vlot aan de beurt. Het gaat als een speer.
Het gebruikelijke geklets over extra verzekeringen en upgraden slaan we vriendelijk af en zo staan we 10 minuten later bij het gangpad van Alamo om een mooie midsize SUV uit te zoeken. Er staat niet veel en er zijn al meerdere kapers op de kust. Echter zie ik een prachtige grote witte auto vers gewassen aan komen rijden, dus ik sprint er op af en vraag of die beschikbaar is. Ja dat was die, dus nog even gekeken en ja dit wordt de auto voor de komende weken!
Een mooie hagelwitte Toyota RAV 4. Wat een stoere bak. Morgen zal ik er een foto van plaatsen.
Het is even wennen om de auto aan de praat te krijgen, vooral omdat ik totaal geen automaat gewend ben en ook geen uitleg van een medewerker kon krijgen. dus uiteindelijk maar alles zelf uitgezocht en met horten en stoten kunnen we de weg op.
De pas aangeschafte tomtom van Lisette komt van pas, ware het niet dat die nog steeds in Las Vegas leeft en we ons toch echt in Miami bevinden. Dus met lichte stress lukt het ook om deze werkend te krijgen. We hoeven maar een 15 minuten naar ons hotel in Miami te rijden. Maar de drukke spits maakt deze reistijd iets langer. Inmiddels gaat het rijden ook al wat gemakkelijker en kan ik ook meer om me heen kijken en genieten wat Miami te bieden heeft,
Het is bewolkt, maar heerlijk warm.
Na 15 minuten komen we aan bij hotel The new yorker boutique.
een allervriendelijkst ontvangst, echter bleek na een blik op de kamer dat dit toch niet echt acceptabel was voor de komende paar dagen. dus terug naar de receptie. Hier krijg ik een andere kamer aangeboden en die ziet er beter uit en is ook nog eens een upgrade.
dus van dit........
 gingen we naar dit:

Helemaal heerlijk.
We hebben hierna nog even rondgereden en gepind bij een bank. Het zal ook eens goed gaan, de hele dag loopt het zo gesmeerd, maar helaas bij de bank wat minder, want het geld blijft vast zitten in het uitgifte apparaat maar wordt wel van de bankrekeninig afgeschreven. Dat is mooi balen en betekent dat we dit toch flink in de gaten moeten houden.
Inmiddels is onze buik toch wel aan het knorren en besluiten we om lekker gemakkelijk bij Wendy's (Amerikaanse fastfood keten) te gaan eten.
De burgers smaakten heerlijk.
Wel een gezonde wandeling terug naar het hotel gemaakt en nog even snel dit blog typen en dan het bed in duiken. Het is inmiddels 9 uur 's avonds hier, maar we voelen ons behoorlijk brak, dus het zal niet meer lang duren. Morgen gaan we op pad met de hop on hop off bus in Miami, dus hopelijk hebben we weer veel leuke verhalen te vertellen.
Heel veel liefs van ons






Geen opmerkingen:

Een reactie posten