maandag 10 november 2014

Van marathon naar key west, dag 6

Vandaag een heerlijke dag gehad.
De dag begon met uitslapen. we werden beiden pas rond 8 uur wakker, wat voor sander betekende dat hij 12 uur had geslapen en voor mij 10,5 uur. Best lang dus! we zullen het nodig gehad hebben. Het weer buiten ziet grijs en grauw en het voelt behoorlijk koud. Slecht weer om reptielen te zien, dus we gaan niet naar het curry hammock state park wat wel op de planning stond. We besluiten dit op de terugweg van key west naar florida city te doen.
Dus een relaxt ochtendje voor de boeg.
We eten even lekker samen en doen de adminstratie voor the little pigglet shop. Ook nemen we wat brochures door met kortingsbonnen voor de komende activeiten.
Het zonnetje begint inmidels ook door te breken en sander maakt nog wat foto's.


Yep, we hebben weer goed werkend wifi, dus jullie kunnen weer heerlijk meegenieten van onze vakantie met de foto's erbij.
Rond half 11 pakken we de auto in en maken we nog wat laatste foto's bij he thotel.

En hierna gaan we op weg. We hoeven maar 5 minuten te rijden en komen dan bij onze volgende bestemming. Het turtle hospital center. Een centrum voor zeeschilpadden die gewond zijn geraakt, waar ze deze opvangen en hopelijk weer opgelapt krijgen en hierna terug in het wild zetten.
We hadden er over gelezen en leek ons zeer interessant ook voor de stichting herpetofauna.
We hadden om 11 uur een afspraak met Bette, manager van het turtle hospital.
Na even gewacht te hebben, kwam ze naar ons toe en gaf ze ons een rondleiding in het ziekenhuis.
In de tussentijd spraken we met een medewerker over de bezoekersaantallen enz. van dit project.
Bette gaf ons een kijkje achter de schermen van een net binnengebrachte zeeschilpad van nog geen jaar oud.
Ze liet ons de triage kamer zien, waar ze de dieren als eerste opvangen en behandelen en kijken wat er met ze aan de hand is. We zijn onder de indruk van de apparatuur en de georganiseerdheid van de organisatie.
Ook laat ze ons de operatiekamer zien.
Hier vinden regelmatig operaties plaats bij zeeschildpadden die aangetast worden door tumoren. Deze moeten verwijderd worden en dat gebeurd operatief. Ze hebben hier veel succes mee.
Na de operatiekamer laat Bette ons de tanks zien met de zieke zeeschildpadden.




Ik kan niet stoppen met foto's maken en we vinden het beiden erg overweldigend. Ondertussen verteld Bette volop verhalen en wij ook over de stichting. We zijn beiden zeer enthousiast.
Ze verteld dat de schildpadden gemiddeld een jaar hier blijven wanneer ze zijn aangetast door tumoren en daarna in het wild worden vrijgelaten. Inmiddels zijn er sinds het begin van dit turtle hospital al ruim 1500 schildpadden weer teruggezet in het wild.
Ook krijgen we een dierenverzorger live in actie te zien waarbij ze een dier eerst parenterale voeding geeft (voeding via een infuus) en daarna fysiotherapie in verband met een kaak die op slot zit.
Na dit indrukwekkende werk zien we de laatste tank waarin de natuurlijke leefomgeving is nagemaakt met ook de getijden en vissen in de tank.

De laatste schildpad hebben we ook geadopteerd. Ze is blind en is een permanente bewoner van het centrum. Ook zien we nog  2 kleine schildpadjes een daarvan is pas 8 weken oud. wat super schattig!!!



Echt een geweldige ervaring.
We hebben veel informatie opgedaan en gaan dit project zeker aandragen bij de stichting om te gaan steunen want dit werk is echt geweldig wat ze doen.
Na het turtle hospital gaan we naar bahia honda state park.
we lunchen in de auto met zelfgemaakte broodjes.
In het state park lopen we eerst een prachtig pad, maar zien opnieuw helemaal geen dieren.
Dan maar even een verfrissende duik genomen op het prachtige strand.
\

Het water is heerlijk en eigenlijk kunen we er bijna geen genoeg van krijgen, maar er staat voldoende op de planning. Dus nadat we lekker zijn afgekoeld. (het is inmiddels behoorlijk warm), eten we nog de verse papaya die we gisteren hebben gekocht en stappen daarna in de auto om de andere kant van het park te bezichtigen.
Hier is verder geen wandelpad, maar we zien hier wel interessant informatie over de invasie van de groene leguanen. Echter na het rondlopen hebben we er nog geen een gezien.

Wel mooie foto's gemaakt.
Dus maar terug in de auto en op naar het volgende national park. Namelijk key deer refuge wat bekend staaat om het key deer, een speciaal hert wat alleen maar hier in dit kleine gebied voorkomt En natuurlijk willen we ook weer op zoek naar reptielen.
He tbezoekerscentrum was van dit makkelijk te missen en dat doen we ook, want hoe we ook zoeken, we vinden het niet. Zou moeten gecentreerd zijn op een winkelcentrum dus geen logisch plek.
We rijden door naar de eerste plek wat de black hole heet.
Hier is een waterpoel. Onderweg ernaar toe spreken we mensen dat ze een alligator hebben gezien. Echter wij komen er aan en je raad het al....... NIets.
Balen!!!
echter als we op weg willen gaan naar de walking trails zien we een key deer vlak langs de weg staan. We gaan er achteraan en kunnen een paar mooie foto's maken.
Na dit lopen we het natuurpad op. Onderweg zien we vele skeletten van key deers en vragen ons af hoe deze dieren zijn overleden.
We komen bij het natuurpad in een prachtig gebied en voor sander helemaal paradijs, want hier zou een bekende ratelslang moeten zitten. Het gebied is niets mis mee en het zonnetje doet ook goed zijn best, maar reptielen..... ho maar.

Na het pad lopen we terug naar de black hole.
Een beetje ontmoedigd, want het valt allemaal toch erg tegen op reptielengebied.
Maar dit maal hebben we geluk want we zien onze eerste alligator van deze reis.
Het is weliswaar een kleintje, maar toch nog steeds erg indrukwekkend.


Supergaaf dit eind.
We rijden nog een stukje over de weg verder het national park in en zien daar ook nog een prachtig key deer staan.
Onze dag had niet beter kunnen eindigen.... Nou ja met een slang had het helemaal to geweest, maar we hebben enorm genoten.
We rijden verder naar Key west en hebben een prachtig uitzicht over de key's en de ondergaande zon.


Uitgeput komen we aan in ons hotel en daar treft ons een aangename verrassing.
Het is namelijk een mooi hotel met een leuke caribische sfeer.
De kamer is prima alhoewel het bed klein is voor onze nieuwe begrippen ( een gewoon tweepersoons bed ;-)
Een schone douche is alles wat we nodig hebben.
We douchen snel en komen er dan achter dat er vlakbij een TGI's fridays zit. Dat is mijn favoriete keten waar je heerlijk spareribs kan eten. Op loopafstand;. Dus daar zijn we naartoe gegaan.
Ik natuurlijk de ribs genomen en sander de ribs en garnalen...
Het was heerlijk en natuurlijk moest dan afgesloten worden met een waanzinnig lekker toetje. Een hete brownie met vanille ijs...



We hebben heerlijk gegeten.
Uitgeput komen we in onze kamer terug, doen we nog wat zoekwerk voor de komende paar dagen en schrijf ik dit blog.
Tot morgen allemaal, waarin we key west gaan bezoeken en mogelijk ook de ghost tour doen!!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten