maandag 24 november 2014

Magic kingdom!

JAAAAAAA we gaan vandaag naar magic kingdom!! Het grootste Disney park en het originele Disney park van de Disney parken hier.
We staan op tijd op, na een behoorlijk brakke nacht, waarin we slecht geslapen hebben en dus niet helemaal op en top fit zijn, maar who cares!!! we gaan naar disney!!
We ontbijten nog met oud stokbrood en smeren ook nog het laatste gedeelte om mee te nemen.
Ook zorgen we dat we alles bij ons hebben, de pins, wat eten wat drinken, poncho's fototoestel, briefje met fastpastijden en onze toegangspasjes natuurlijk.
Om kwart over 8 gaan we op pad.
We pakken de auto en rijden slechts 15 minuten tot we bij de algemene entree komen.
Dit is de algemene entree voor de 4 parken en hier wordt je alleen maar welkom geheten op het disney terrein wat dus 4 attractieparken, 2 waterparken en tientallen hotels en een entertainment area bij downtown disney (zeer groot en uitgebreid disney dorp met winkels en ook uitgaansgelegenheden en restaurant) huisvest.
Na deze algemene entree rijden we door naar magic kingdom en ook dit vinden we dankzij de prima bewegwijzering gemakkelijk.
Eenmaal daar aangekomen mag ik de auto nog redelijk bij de ingang parkeren, en zoals ik van de vorige keer neem ik een goede traditie mee, namelijk een foto maken van het gebied waar je in geparkeeert staat, nu is dat niet zo moeilijk hier want ze werken hier met een disneyfiguur en een nummer. OOk zijn de parkeeplaatsen nog verdeeld in helden en boeven.
Wij staan op simba 19.
Ondanks dat ik denk dat het niet ver van de entree is besluit ik toch met sander het trammetje te nemen wat iedere 2 minuten gaat en alle mensen mee neemt naar de entree van magic kingdom.
Met wat duw en trekwerk en hard rennen kunnen we met de eerste tram gelijk mee, ondanks de vele wachtende mensen.
Bij de entree aangekomen denk je dat je er bent, echter worden we nu gescheiden van de officiele entree van het park door een groot meer, wat je alleen kan oversteken met de boot of omzeilen met de monorail.
Omdat we inmiddels wel een beetje moeten opschieten voor onze eerste fastpassen die al ingegaan zijn, 8:55-09:55, pakken we de monorail.
Al met al valt het me mee hoe overweldigend sander het allemaal vind.
De monorail neemt ons vlug mee naar het park en we zijn binnen 10 minuten aan de overkant en konden ook gelijk met de eerste mee, dus dit zijn allemaal meevallers.
Ook de tascontrole gaat vlot, waarna je eindelijk bij de echte ingang bent met je toegangskaartjes. Ik ga er vlot doorheen, maarr bij sander weigert die......
OK.... EN NU? we worden naar de guest service gestuurd omdat de kaart geactiveerd moet worden volgens de medewerker achter de entreepost.  Op dat moment verliezen we allebei ons geduld, want we zijn toch gisteren al bij de guest service geweest, en toen hebben we alles doorgenomen, waarom is dat toen niet verteld?
Natuurlijk staat er bij de guest service een zeer lange rij, wat meer water op het vuur gooit. We leggen het verhaal uit aan de medewerker die bij de rij staat maar zij is onverbiddelijk en wil nog geen eens luisteren en laat ons achteraan aansluiten bij de rij.
Sander vindt dit onacceptabel en gaat hier tegenin en probeert meerdere malen bij een medewerker eerder aan de beurt te zijn, tot onvrede van anderen, maar hij wordt iedere keer terug gestuurd naar de rij. Waar ik gelukkig inmiddels al in sta.
Het is wel een hele zure appel waar we nu doorheen moeten bijten, want gisteren ook al een uur gewacht expres om het wachten vandaag te omzeilen en dan nu toch weer in de rij, terwijl dit gisteren dus ook opgelost had kunnen worden.
Al met al staan we een half uur in de rij voordat we aan de beurt zijn. Sander is nog steeds woest, ik wil het alleen maar zo snel mogelijk geregeld hebben. Echter blijkt het niet een kwestie te zijn van de kaart activeren, de kaart staat op mijn naam, alszijnde ook een jaarpas. Dus sander heeft nu eigenlijk geen toegangskaartje meer...... WAT????
Op dat moment flip ik echt zowat, maar blijf ik helder nadenken. Helaas doet het geweldige wifi wat overal werkt, bij mij niet, dus ik kan ook niet mijn mail openen om de aankoopsbevestiging te laten zien, en de medewerker die vindt het ook allemaal vreemd .
Ik vertel dat ik de kaartjes bij die en die site heb gekocht en mevrouw wil toch echt een bevestiging zien die ik natuurlijk verder niet bij me heb.
Echter heb ik de tickets vantevoren ook gelinkt aan mijn disney account om de fastpassen te reserveren.
Dit blijkt uiteindelijk de redding te zijn en mevrouw ziet daar de tickets staan en ziet ook dat het een fout van een castmember geweest is dat de tickets niet klopten. Dus een foutje van disney. Voor het ongemak krijgen we een gratis fastpass voor vandaag die we waar we maar willen kunnen gebruiken en de eerste fastpass tijd die we hadden en nu ook gemist hebben met al dit gezeur, krijgen we een andere pas voor zodat we hier ook in kunnen.
Al met al is het opgelost, maar het was zo heftig dat bij mij even de tranen komen. Ik zag echt ons hele dagje disney in het water vallen en mogelijk zelfs dat we nieuwe kaartjes moesten kopen.......
Gelukkig valt dit allemaal mee.

Na ruim een uur bezig geweest te zijn mogen we dan eindelijk het geliefde park in, wat op dat moment nog niet zo geliefd aanvoelde.
We moeten allebei even bijkomen en ik besluit om naar het nieuwe spel van disney te gaan wat de sorcerers of disney heet. Disney wordt bedreigd door een overname door de slechterik hades en merlijn vraagt onze hulp om tegen hem te strijden, door middel van toverspreuken en geheime portals speelt het spel zich af hier in magic kingdom.
Het klinkt allemaal best moeilijk, maar het klinkt leuk en anders zijn het gave gratis souvenirs.
Na dit lopen we rustig door mainstreet op zoek naar de volgende magische portal en ook onderweg naar big thunder mountain waar we de volgende fastpass voor hebben.
Echter horen we ineens muziek in mainstreet en muziek in disney betekent meestal een parade, wanneer dit ook omgeroepen wordt stappen we snel op de stoep en maken we ons klaar voor de parade. We zien dat er plek zat om ons heen is en dat is een groot verschil met parijs waarin iedereen elkaar verdringt om maar vooraan te staan en waarbij ze bij elke parade uren van tevoren gaan staan.
Dit was een zeer kleine parade, maar zeker een zeer leuke. Het was namelijk een dansparade met heel veel dansers en een aantal disney figuren op karren met kadootjes erop.



Doordat we heerlijk vooraan staan kunnen we mooie foto's maken en zie ik mijn vriendje stitch echt heel goed.
Maar plotseling komt de parade tot een stilstand en springen er uit ieder kado nog meer disney figuren, mickey, minnie, donald en goofy!! zij blijven op de kar staan, maar de andere figuren gaan  van de kar af en de straat op.
En tot onze grote verbazing wordt iedereen uitgenodigd om met de figuren de straat op te gaan en mee te gaan dansen??????

Geweldig dit, zo vrij en zo gemakkelijk kun je bij de figuren komen en natuurlijk zetten we de jacht in op Stitch!!!
En ja hoor voor een meeting met stitch ga ik wel even meedansen.
Maar het leukste was dat ik direct met stitch op de foto kon, dus die zit even mooi in the pocket!!
Helemaal geweldig vinden we de parade en blijven hem ook heerlijk bekijken.
Ook maken we nog wat mooie foto's van mickey.
Het ziet er trouwens allemaal grijs en grauw uit, maar het is dik 25 graden, dus mijn korte broek is abosoluut niet koud.

We kunnen moeilijk afsscheid nemen maar moeten toch echt door gaan lopen naar big thunder mountain toe voor onze fast pass tijd.
We zijn er al snel en kunnen zo doorlopen. De normale wachttijd is 35 minuten, maar wij zijn binnen 5 minuten in de attractie, dit is echt een fastpass!
We nemen de eerste ride en genieten van de thematisering maar vinden beiden de rit in parijs leuker. Deze gaat veel minder hard en is dus minder leuk.
Na big thunder mountain doen we gelijk de attractie daarnaast, splash mountain.
Het is inmiddels bijna 11 uur, dus een prima tijd om nat te worden. Echter bedenk ik me toch nog snel en gris ik nog snel even de regenponcho's uit de tas.
Ook hier kunnen we zo doorlopen langs de gewone rij van 25 minuten en zijn we zo bij het begin en aan de beurt. we hebben nog geen eens de tijd om de poncho aan te doen. Ik doe het toch maar vlug en pak ook de onderwatercamera voor wat foto's maar om de een of andere reden denk ik dat die het niet doet en dus heb ik pas rond het einde foto's gemaakt.


Het is een mooie gethematiseerde rit rondom broer konijn die door 2 boeven wordt lastig gevallen en die hem proberen te vangen, maar uiteindelijk zelf achter het net vissen en dit alles door middel van een boomstam attractie.
En ja als ze hier in amerika zeggen je wordt nat:: dan wordt je nat... We zaten achterin en werden slechts een beetje nat, ik natuurlijk met de poncho amper, maar ja was weer eens lomp met uittrekken dus was bijna nog natter dan sander.
Gelukkig begint het zonnetje er goed door te komen en gaat onze kleding dus snel opdrogen;.
We eten even een broodje in de schaduw en maken een verder plan.
Ik besluit dat we de gratis fastpass gaan gebruiken voor de attractie van de zeven dwergen, omdat deze populaire attractie al die tijd geen fastpass meer kan reserveren, dus dan hebben we deze in ieder geval gedaan.
We lopen via wat pinsruil winkels via haunted mansion, te lange wachtrij, door fantasyland naar de attractie Seven dwarfs mine. Het is een houten achtbaan in thema van de zeven dwergen dus,.
Er staat 90 minuten wachtrij maar met de fastpass mogen we er zo voorbij.
En ook hier zitten we met ongeveer 10 minuten in de attractie.


De achtbaan loopt heerlijk soepel en voelt absoluut niet als een houten achtbaan aan. Hij is zeer mooi gethematiseerd door de rit van de zeven dwergen in de mijn, maar hij duurt echt heel erg kort.
Wij vinden het een leuke rit maar absoluut niet waard om er 90 minuten voor te gaan wachten!!
We lopen verder door fantasyland op weg naar onze volgende fastpass attractie space mountain. We zien dat het in fantasyland heel erg druk is en dat we hier in ieder geval geen attracties zo even gaan doen zonder fastpass vandaag. Het is natuurlijk zondag, dus echt familiedag.
we komen iets te vroeg bij de space mountain maar we passeren en smoothie bar dus delen daar een lekkere smoothie.
Ook ruilen we nog even wat pins en op het moment dat we de fastpass van space mountain willen gaan gebruiken, doet de space mountain het niet meer.
Vanwege het nieuwe systeem mag je max 3 fastpassen in 1 keer reserveren en daarna pas als ze alledrie verlopen zijn mag je steeds 1 fastpass per keer reserveren. Maar onze tijd voor space mountain is niet verlopen krijgen we te horen en of we kunnen deze naar een andere tijd zetten of we wachten tot hij verloopt en mogen dan als hij nog steeds kapot is op een later moment terug komen en ook nog een nieuwe fastpass voor een andere attractie doen.
Dit klinkt als een goed idee dus kijken we wat rond in Tommorrowland. We zien hier de attracties van buzz, monsters inc en stitch. Stitch is slechts 10 minuten wachttijd en aangezien het mijn favoriet is doen we als eerste die.
Dit is een hele andere attractie als in parijs. Hier wordt je als space recruiter aangenomen om het heelal tegen boosaardige aliens te beschermen en over de aliens te waken wanneer ze gevangen genomen zijn. Het begint met 2 zeer leuke voorfilmpjes waarin het concept wordt uitegelegd.
Vervolgens komen we in een ruimte met heel veel stoelen en in het midden een soort van watertank.
Het verhaal gaat dat er een level 3, (hoogst gevaarlijk) alien binnen komt die wij moeten bewaken dat hij niet ontsnapt. En die alien is dus Stitch. Hij heeft zo'n hoog lief gehalte dat hij snel onderschat wordt en hij is zo slim dat hij dus uitbreekt. Het llicht gaat dan dus geheel uit in de ruimte en je voelt, ruikt en hoort, stitch alle mensen afgaan en net alsof je wordt aangevallen door hem.
het is een zeer gave, leuke en bijzondere attractie en we genoten er allebei enorm van.
Na Stitch gaan we naar monsters inc, wat ook slechts 20 minuten wachtrij heeft.
Deze attractie draait om niet de mensen bang te maken en zo energie voor de monsters te krijgen, maar ze juist aan het lachen maken en dan energie te krijgen. Dus in plaats van de scare factory, the laugh factory.

We vinden het beide een leuke interactieve show, maar een keer is genoeg.
Inmiddels is de tijd voor space mountain verstreken dus we kiezen alvast een nieuwe fastpass uit voor haunted mansion, die over een half uur al ingaat.
Ondertussen is space mountain al wel weer open dus pakken we deze natuurlijk als eerst, voordat hij weer kapot is.
Deze space mountain is ook anders dan in parijs, aangezien je hier meer in een raket zit. Het zijn karretjes waar je met zijn drieeen achter elkaar zit en dus net als of je in een echte raket zit.
Hij gaat erg snel en is volledig in het donker. Een zeer bijzondere attractie en opnieuw zonder bijna te hoeven wachten, ongeveer 10 minuten.
De officiele wachtrij was hier al 85 minuten weer.
We weten  nog niet welke we leuker vinden, deze of die in parijs. Ik wel, ik vind deze veel prettiger want in parijs krijg ik er altijd hoofdpijn van en van deze niet.
Inmiddels hebben we wel veel trek gekregen en nemen we even wat te eten. We eten allebei een zeer goed gevulde hotdog.
Na het eten is het tijd voor the haunted mansion en moeten we weer door naar de andere kant van het park. We lopen nog een show tegen het lijf, maar besluiten deze pas te doen als mijn ouders er zijn, want zij willen natuurlijk ook alles zien.
Bij haunted mansion  staat er ook een grote rij voor de fastpass, maar deze was blijkbaar ook net kapot geweest, want de rij werd zo weer weeggewerkt.
Hier zitten we ook weer binnen 5 minuten in de attractie.
De foto's hier van zijn niet zo, maar de thematisering buiten is al top.
De attractie zelf is geweldig, veel uitgebreider en mooier dan in parijs. Grappig om die vergelijking vaak te maken.
We genieten er allebei van, alhoewel sander wel zijn creepy mannetje mist die muhahahaha lacht.
Na haunted mansion lopen we even door naar adventure land en willen we nog een fastpass plannen.
Echter bijna alle attracties zitten inmidels qua fastpass vol tot halverwege de avond. Maar bij buzz light year is nu nog plek. Dus hup een fastpass voor buzz lightyear.
We kijken evne rond in adventureland, voornamelijk bij pirates, maar vinden de wachtrij van 25 minuten net iets te lang, vooral omdat onze fastpass voor buzz ook al is in gegaan.
Wel kopen we even een verfrissend drankje. Ze hebben hier fanta met ananas smaak. En het is heerlijk en verfrissend. Dat gaan we vaker drinken.
We lopen hierna door naar buzz en kunnen ook hier weer direct doorlopen via de fastpass ingang, wow wat een super systeem.

We vinden de attractie een stuk minder leuk dan die in parijs, want de pistolen kun je niet zelf vastpakken en zitten dus vast aan de kar en het richten is ook moeilijk. Sander wint wat ook meespeelde met de teleurstelling ;-)
Na buzz halen we nog een fastpass voor pirates aan het einde van de dag.
Het is inmiddels 3 uur en we besluiten door de winkels in mainstreet te lopen op zoek naar pins en leuke dingen.
ZE hebben hier een heerlijk starbucks ook hier in disney zelf, dus we maken even een korte stop bij starbucks voor een koffie voor mij.
Buiten is het bloedheet, want de zon is hevig gaan schijnen, dus de airco in de winkels is een welkome afwisseking.
We vinden heel vele leuke pins en zijn het eigelijk om 4 uur helemaal zat.
Dus we besluiten de laatste fastpass lekker te laten zitten en naar het huisje terug te gaan.
Wat overigens ook een uur in beslag neemt, voordat je terug bent daar. Ditmaal hebben we de boot terug genomen, waarop een heerlijk briesje voor verkoeling zorgde.
De auto vinden we makkelijk terug en we zijn ook zo weer in het huisje.
Maar we maken onderweg nog een tussenstop voor benzine en voor boodschappen bij de walmart.
Hier halen we even snel wat we nodig hebben en lopen nu eens niet de hele winnkel door.
Wel even wat yogurt, fruit, brood en drinken.
Om kwart over 5 komen we moe en bezweet in het huisje aan.
We eten snel wat kleins en nemen dan een heerlijke duik in het zwembad.
En jaaaaa bij dit zwembad zit niet 1 jacuzzi, maar maar liefst 2!!!
Dus ook genieten we beiden nog even in het donker van de bubbelbaden.
GEnieten dit!!
Om half 7 pakken we de auto en rijden we naar golden corral, na lang gedub waar te eten.
We eten weer heerlijk van dit buffet en dit maal had ik wel plek voor een toetje.. :-)
Na het eten maakt sander de dierengekkie nog wat foto's van diertjes...

En werk ik het blog van gisteren uit. Waar ik natuurlijk weer zo lang mee bezig was dat ik geen zinj meer had in deze en we dus weer een dag achterlopen. Dit was dus zondag...
Blog van maandag volgt dinsdag :-) en hopelijk ook het blog van dinsdag dan ook.
Want we willen vroeg naar bed want morgen zijn mijn ouders hier!!!















2 opmerkingen:

  1. Weer ff bijgelezen en jullie zitten alweer in orlando.
    Geniet ze

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je de moolenschotjes, leuk om te horen dat jullie weer gezellig mee lezen

    BeantwoordenVerwijderen