donderdag 20 november 2014

It's another chilly day

Yes het is vandaag woensdag en ik type dit ook woensdag, dat betekent dat ik vanwege de dagen dat ik geen internet heb, nu toch gelukkig weer bij ben met het blog met dank ook aan sander.
Vandaag verlaten we het lieflijke Naples en het zeer goede hotel Red Roof Inn.
We staan redelijk op tijd op en smeren nog broodjes voor onderweg. We pakken alles in en zetten het in de auto.
Het is nog steeds erg bewolkt en vreselijk koud buiten.
Maar we maken toch nog even een superleuke foto voor het hotel
We waren erg tevreden.
Op naar onze eerste stop Barefoot state park.
We denken er wel te komen, maar als we in de buurt zijn staan er geen borden dus stellen we de tom tom maar in op barefoot beach. Hij herkent namelijk het state park niet.
Het blijkt een weg door een luxe villawijk te zijn om bij het strand en ook het beschermde gebied van de schilpadden.Het is een lange weg, maar uiteindelijk komen we toch bij een poortje bij een allervriendelijkste ranger aan die ons entreebedrag int en ons het park laat ingaan. We stuimelen over diverse holen waar gopher tortoises in zouden moeten zitten en waar borden staan dat we ze met rust moeten laten. Maar schildpadden zien wij helaas niet....

We struikelen zowat over deze borden en zijn toch wel erg benieuwd maar afgezien van een aantal visarenden zien we niets.
We stappen uit op de verste parkeerplaats en zien daar een visarend lekker van zijn prooi genietne
Ook zien we een aantla visarenden in hun nest zitten.
We lopen een prachtig begroeid pad in wat een zeer mooi gebied is voor reptielen maar zoals jullie al kunnen zien is het nog steeds bewolkt, koud en dus geen goed weer voor reptielen. Dus ook niet voor schildpadden.
Na een kwartier gelopen te hebben lopen we terug en na een sanitaire stop lopen we naar het strand.

Het strand is prachtig en ligt bezaaid met schelpen. Dus onze activiteit van de komende uren was duidelijk. Schelpen zoeken!!!
Al vrijwel onmiddellijk vinden we een prachtige florida conch shell, en daarna ook nog diverse andere mooie schelpen. We verzamelen ze in een zakje om mee te nemen.
Het blijft erg fris en ook vandaag vinden de vogels dat ook weer want ze hebben het zelfs te koud om op 2 poten te staan en hebben lekker 1 poot ingetrokken in hun warme vacht. Wat een leuke beestjes zijn het die zo rondhupsen.


Na deze vogels lekker bekeken te hebben gaan we door met zoeken naar schelpen totdat we toch een behoorlijk eind hebben gelopen.
We lopen echt door de schelpen heen en soms zien we nog geen eens er meer zand door. 


We kunnen via een pad door de duinen terug naar de weg en bekijken daar opnieuw wat schildpad holen maar helaas zien we niets.
Opeens ziet sander wel een wasbeer ov er de weg schieten, maar helaas ik heb hem ook gemist.
Overal waarschuwen ze voor schildpadden, maar helaas we zien ze niet. Ze zijn vrij duidelijk aanwezig met de borden.
We komen terug bij de auto en gaan even naar het toilet en ook overleggen we over vandaag.
Het blijft erg bewolkt en de kans is klein dat we hier dieren zien. Echter is de kans ook klein dat we in myakka state park dieren gaan zien met dit weer. We besluiten het bezoek van dat park naar morgen te verschuiven vanuit st petersburg als ik heb gezien dat het slechts een klein uurtje rijden daarvan daan is. Bovendien is het vanuit hier nog bijna 3 uur rijden naar st petersburg dus heb ik weinig trek meer in nog een andere activiteit dan dit vandaag.
Dit geeft ons nog wel meer tijd hier in het barefoot preserve, dus besluiten we ons geluk op de proef te stellen en toch nog een natuurpad grotendeels te lopen.
Prachtige natuur en een mooie roofvogel weer op de foto, maar verder geen andere dieren...
Na ruim een half uur komen we aan het eind van het pad en besluiten we over het strand terug te lopen op zoek naar nog meer schelpen aangezien we dit beide een erg leuke bezigheid vinden.
Hier lijken nog meer schelpen te liggen dan op de andere plek en we lopen echt er dwars doorheen. Geen zand zien we meer alleen nog maar in de harde golven.


We turen voortdurend naar beneden en dit kost ons natuurlijk wel onze rug maar het is het waard, we hebben heel veel schelpen gevonden.


Ook nog vinden we andere schatten zoals krabbetjes en zien we verderop een groep gieren zich tegoed doen aan een grote dode vis die is aangespoeld.
Het leek op een tarpon vis.
Na in totaal bijna 4 uur in dit park te zijn geweest vinden we het wel welletjes. Het is bijna 2 uur. We hebben het nog steeds koud en dus besluiten we snel op weg te gaan met de auto naar onze laatste overnachtingshotel voor orlando.
We moeten naar st petersburg wat al redelijk ter hoogte van orlando ligt, alleen dan aan de kust.
St petersburg is dus een behoorlijk eindje rijden maar het schiet hard op, omdat het grotendeels snelweg is.
Onderweg verbazen we ons over de mooie luchten die we zien, en gelukkig zien we licht aan de horizon.
We hebben daarom de foto's gemaakt
hier komen we vandaan
Hier zijn we nu
En hier gaan we naartoe
We stoppen halverweg even voor benzine en een broodje bij de subway, maar dit is hoogstens een kwartiertje. En wat hebben we het verschrikkelijk koud buiten.
Maar het weer knapt zienderogen op, totdat het bijna helemaal helder blauwe lucht is, als we bijna bij de afslag voor st petersburg zijn
We zien prachtige meren, en natuur en als toetje mogen we natuurlijk weer over een tolweg.
Maar die tolweg die leidt ons naar een geweldig gedeelte van de reis namelijk een autoweg/brug over de golf van mexico heen, met natuurlijk ook spectaculair uitzicht
We genieten enorm van de trip en zijn er gelukkig bijna. ST. Petersburg is een veel grotere stad dan dat ik me had voorgesteld dus ik was lichtelijk teleurgesteld toen we er aan kwamen.
Het is bijna een soort utrecht zo groot, en we blijken met het hotel ook niet in 1 van de beste buurten te zitten.
Het hotel is overigens wel weer prima.
We zijn moe van de reis en ook hier is het erg fris dus we besluiten om te gaan eten bij denny's die zich vlak voor het hotel bevindt.
Dit is basic amerikaans eten maar prima en goedkoop.
We moeten even wachten totdat onze bestelling wordt opgenomen en ondertussen gebruiken we de tijd om ons op st petersburg te orienteren.
Het blijkt dus erg groot te zijn en ook niet een geweldige uitvalsbasis voor de dingen die we willen doen.
We besluiten het zwemmen met de manatees maar uit te stellen tot orlando en hier nu zo veel mogelijk priberen te doen.
Ons eten smaakt weer prima, alhoewel sander zijn tong verbrand aan de aardappeltjes. Sander heeft kip in een bepaalde saus en ik heb een broodje philly cheesesteak. Ik heb deze al eens eerder gehad maar hier smaakt hij wel iets minder lekker.
Ook bijzonder is dat de serveerster totaal geen stem heeft en dus moeite heeft met praten. Ze hoest ook behoorlijk en we hebben medelijden met haar. Totdat een van de andere klanten het grapje maakt van oh jee misschien heeft ze wel ebola, en dan lachen we hartelijk met hem mee. Maar geen zorgen we hebben haar ondanks de niet beste bediening toch een fooi gegeven omdat we het knap vonden dat ze ondanks dat ze zich niet lekker voelde toch was gaan werken.
Inmiddels is het half 8 en moet ik het blog van dinsdag nog tikken en zijn we natuurlijk ook erg benieuwd naar de schelpen die we vandaag gevonden hebben.
We leggen ze gezamelijk op een handdoek op bed neer en leggen soort bij soort.
Hier alvast een impressie:


Echt geweldige schelpen hebben we gevonden en we zijn er dan ook erg blij mee.
Kijkend op de websites blijkt het niet illegaal te zijn om ze in te voeren tenzij het bedreigde of levende schelpen zijn en dat zijn ze geen van allen niet.
Ik type ondertussen mijn blog terwijl sander de schelpen goed verpakt. Er zijn er een paar gesneuveld en dat vinden we toch weer erg jammer.
Uitiendelijk maak ik ook al een begin aan dit blog, wat ik de volgende dag heb afgetypt, dus ik geef zo de computer aan sander en dan mag hij deze dag gaan omschrijven omdat ik me niet tiptop voel en ook erg moe ben.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten