zondag 30 november 2014

Thanksgiving

JAAAAA vandaag is het thanksgiving en jaaaaaa we staan om 7 uur op, nou ja uiteindelijk zitten we pas rond half 8 allemaal in de woonkamer, de een wat brakker dan de ander.
Maar we zijn dus vroeg opgestaan, ondanks dat we hier niet allemaal even blij mee zijn.
We hebben om 9 uur de eerste fastpass en dus willen we op tijd in het park zijn.
Mams en ik eten wat, waar sander en paps niet van het ontbijten zijn en dus broodjes smeren en drinken klaar maken voor in het park.
We maken er geen lange dag en zullen halverwege de dag weer terug naar het huisje gaan waar we dan ook even rustig aan doen. Paps en mams willen graag boontjes eten, maar dat vind ik wel een bizar idee om vandaag dat te eten maar ja, we zullen zien, zover is het nog lang niet.
Het is erg druk richting het park, maar we staan nog niet in de file.
Ik heb fastpassen voor magic kingdom dus we gaan een ochtendje daar naar toe.
We besluiten vandaag toch maar weer de boot te nemen want de meeste mensen rennen naar de monorail. De auto hebben we weer lekker makkelijk bij de invaliden geparkeert.
We hoeven niet lang te wachten en kunnen redelijk snel mee met de boot. het is ook geen hele volle boot en we wachten zelfs op de extra mensen. Ook zijn er extra boten ingezet zien we .
We zien in de verte het kasteel al liggen en hebben er weer zin in.
Vandaag is het vor het eerst weer s ochtends een strakblauwe lucht, maar  het is verschrikkelikj koud.
Dus we zijn goed dik aangekleed.
We komen al snel bij de ingang waar alles vlotjes verloopt met de tassencontrole en de pasjes. Wel zetten we nu mams pasje om in haar eigen vingerafdruk waar ze gezellig haar middelvinger voor kiest. Dus nu moet ze iedere keer als we een disney park in gaan haar middelvinger uitsteken voor de afdruk. Daar hebben we de grootste lol om gehad.
In het park is het al gezellig druk maar we lopen door naar pirates of the carribbean, onze eerste fastpass.
Hier staat amper een wachtrij maar met de fastpass gaat het zo snel dat er geen wachtrij is.
Dus binnen 5 minuten zitten we in het bootje en willen we gaan varen.......
en toen deed hij het niet meer.
We zitten in de boot bij de instapplaats, en hij houdt er mee op, technische problemen, gelukkig is het met 10 minuten opgelost en kunnen we de tocht toch in zetten.
Het leuke van deze tocht hier vindt ik dat de gehele rit voornamelijk draait om het verhaal van the pirates of the carribean en dus jack sparrow.

Die je regelmatig terug ziet komen in de attractie.
Wel is deze tocht korter dan in parijs en er zitten minder drops in. We waren dus al teleurgesteld toen we er al waren. :-(((
Maar toch een leuke tocht.
We lopen door het winkeltje en sander kan het natuurlijk niet laten om zo'n gekke hoed op te zetten.

Prachtig!!!
Not!! we ruilen wat pins en besluiten hierna door te lopen naar big thunder mountain, waar we nog geen fastpass voor hebben, maar waar de wachtrij mee lijkt te vallen, slechts 20 minuten. Ook splash mountain ernaast duurt slechts 10 minuten. Dus we besluiten wat attracties mee te pakken. Big thunder blijkt niet toegankelijk te zijn via rolstoel via de normale wachtrij en krijgen we een terugkomtijd over 10 minuten. In de tussentijd kijken we in het winkeltje van splash en genieten we van het zonnetje.
Ook de wachtrij is gethematiseerd en paps de bommenlegger kan het natuurlijk niet laten om de berg bijna op te blazen.
Op deze manier gaan de 10 minuten vlug voorbij en we vindne het ook leuk dat we niet perse in de rij hoeven te wachten maar ons ook elders kunnen vermaken.
De treinrit mogen we nu achterin beleven en sander en paps zetten we voor ons, want liever gekken voor ons dan achter ons.



Hij gaat ditmaal veel harder dan toen wij er met zijn tweeën in zijn gegaan en sander en ik vinden hem nu helemaal leuk. Hij is langer en gaat hard en ook mooi gethematiseerd opnieuw.
We kunnen ook als we binnengelopen zijn nog even een leuke foto maken van de trein zelf terwijl we wachten op mams.

We besluiten door te lopen naar splash, maar mams is een beetje misselijk. Aangezien sander en ik deze al gedaan hebben gaan we deze niet nu nog een keer doen en besluiten we het te bewaren voor een volgende keer.
Op naar de volgende fastpass, namelijk de nieuwe attractie van de kleine zeemeermin hier in magic kingdom. Dit schijnt een andere attractie te zijn dan degene in studios.
Ondertussen ruilen we zo nu en dan weer wat pins, die overigens erg snel gaan, en we lopen door fronteerland naar fantasyland.
 Hier komen we een schavot tegen dus onze fotogeile schavuiten willen natuurlijk weer op de foto. Ja hoor, dat kan.
Door fantasyland passeren we peter pan en small world met respectievelijk 60 minuten en 20 minuten wachttijd.
we gaan nu naar een nieuw gedeelte van fantasyland waar ze ook een heel gedeelte van belle hebben en dus ook van ariel.
Prachtig gemaakt is het ook hier weer. In het gedeelte van belle lijkt het net alsof je in frankrijk loopt, waar je bij het gedeelte van ariel in mooie grotten met watervallen terecht komt.
Met de fastpass kunnen we snel in de attractie, waar nu ook maar slechts 15 minuten wachttijd voor staat. Maar we kunnen lekker doorlopen en zijn zo binnen waar we terecht komen in een ride die ons door het hele verhaal van ariel voert.
WOW!!!








Wat een superleuke attractie!!!!!!!We zijn razend enthousiast, vooral ik en ik wil deze zeker weten nogmaals doen.
Na de attractie kunnen we ook op de foto met het standbeeld van triton en dit doen we natuurlijk.
Het is inmiddels 11 uur geworden en het zonnetje begint lekker te schijnen. We lopen terug naar het belle land en kijken hier wat rond in de winkels en eten een broodje bij de fontein van gaston
We lopen door fantasyland terug naar adventureland waar we onze laatste fastpass hebben junglecruise.
Onderweg passeren we de langste wachtrij momenteel, namelijk om met anna en elsa op de foto te gaan: meer dna 120 minuten.
Sander lacht ze allemaal vierkant uit.
We lopen rustig door naar adventureland en kopen onderweg nog een heerlijk ananasijsje. Hij smaakt super en hij is met zijn 4en snel opgegeten voordat we junglecruise inmogen.
Hier komen we bij een wachtrij van 90 minuten, maar gelukkig hebben we een fastpass dus met 10 minuten zitten we in een bootje om door de jungle gevaren te worden.
Onderweg komen we gevaarlijke dieren tegen en allerlei inboorlingen en andere gevaren.

In de wachtrij hebben we weer leuk pins geruild en zo komt de pinscollectie wel aardig vol.
We gaan hierna naar het huisje want het park stroomt vol en de fastpassen zijn niet echt meer wat.
Onderweg eruit is het bijna onmogelijk om te lopen en we staan dan ook met volle verbazing te kijken naar de vele busladingen van mensen die nog naar binnen gaan.


Wel heel leuk is de patriotische inslag met de amerikaanse vlag die nu trots wappert op thanksgiving day, alhoewel ik geen idee heeft of die er normaal ook wappert.
We zijn blij dat we lekker naar het huisje gaan samen met nog een handje vol met mensen en besluiten mogelijk vanavond terug te gaan, maar dit afhankelijk te laten zijn van de wachtrijen.
De terugreis gaat vlug en mensen blijven maar richting het park stromen. Het park uit is geen probleem.
Het zal me niets verbazen als ze op een gegeven moment vanwege de drukte het park dicht doen.
Eenmaal in het huisje aangekomen gaan mams en ik even rusten en sander en paps lopen een stukje.
Waarbij ze weer de alligator zien die ze van de week ook gezien hebben.
Hierna maken ze ons wakker en gaan we gezellig met zijn allen zwemmen. In de zon is het prima weer en kunnen we lekker zwemmen en opwarmen in het bubbelbad. Mams en ik zijn beide niet helemaal fit en zitten voornamelijk in het bubbelbad, totdat sander en paps uitvinden hoe lekker dat is en zich ook bij ons voegen.

Tijdens het zwemmen ontmoeten we amerikanen die ons vertellend at thanksgiving maaltijd ook vaak smiddags genuttigd wordt en dat dit dus de drukte na 12 uur verklaard in de disney parken. We besluiten vanavond niet meer naar disney te gaan en lekker naar downtown disney te gaan om te shoppen.
Na het zwemmen geef ik toch aan dat ik het niet zo gezellig vind om thuis te eten en dat ik het leuk vind om uit eten te gaan. Ze snappen de motivatie en dus besluiten we eerst even wat mails weg te werken end aarna lekker naar golden corral te gana, waar ze een speciaal thanksgiving buffet hebben.
Hier aangekomen staat een megarij, maar we weten inmiddels dat je eerst moet betalen en dan pas mag gaan zitten, dus mogelijk is het niet vanwege dat het vol is, maar eerder vanwege dat het lang duurt voordat iedereen betaald heeft.
Inderdaad blijkt het zo te zijn en na wat strubbelingen staan we in de rij en zitten we binnen 15 minuten in het restaurant.
Hier kunnen we heerlijke traditionele thanksgiving dingen eten, zoals kalkoen met cranberry saus en zoete aardappelen moes (lees dat heb ik genomen) of andere lekkere grildingen (lees dit aten de anderen)

We eten onze buikjes vol en ik sluit nog af met een lekkere suikerspin die je hier ook kan halen.
Het is erg gezellig en we hebben veel lol en daar draait het met thanksgiving  volgens ons ook om.
Na het heerlijke eten gaan we op weg naar downtown disney waar het verrassend rustig op de weg is. Het is wel redelijk druk bij de parkeerplaats maar vindt met veel geluk een plekje vlakbij de ingang.
Met de rolstoel gaan we op pad en lopen we de supermooie en leuke disneyshops in.
Mams en ik genieten volop en we kijken onze ogen opnieuw uit naar al het moois.
Ook zijn sander en ik veel bezig met pins ruilen, dat gaat veel te hard!!!! en paps die loopt er maar wat achteraan.
Het wordt weer wat frisser dus we proberen niet teveel buiten te lopen.
Wel moet er natuurlijk vane de heren fotogeil een foto gemaakt worden bij de piraat.
Als we lang de kerstman lopen roept mijn pa keihard heeee sinterklaas, en we liggen helemaal dubbel. wat kun je toch een lol hebben om de gekke dingen. Paps heeft sowieso ook veel rare uitspraken net als die bodybag waarbij hij een doggybag bedoelde.
En ook gaan we altijd in BUtz light in plaats van buzz lightyear.
We kijken rustig in de winkels rond en bewaren de 2 leukste voor het laaatst. De pinswinkel en de kerstwinkel.
In de pinswinkel blijkt ineens een bord open te zijn waar je pins op kan ruilen. Dat komt mooi uit!!

Daar worden we helemaal blij van. Hier ruilen we onze laatste pins van vandaag, want veel had sander er niet in zijn zak gestoken.
Na ons vergaapt te hebben in de pinswinkel lopen we uitgebreid rond in de kerstwinkel en bedenken we wat we allemaal graag willen.
Ook kijken we nog even rond bij het frozenwinkeltje en daar trek ik nog even een trui aan van olaf en de muts. Ik ben er helemaal verliefd op.
Maar ik koop het nog niet want zie zoveel leuke dingen allemaal.
en morgen is het black friday.
Het is inmiddels 11 uur en we nemen nog een leuke foto van paps en mams bij winnie the pooh
En dan gaan we op huis aan.
Het is redelijk rustig op de weg dus we zijn om half 12 thuis. Helemaal moe weer, dus we gaan snel naar bed nadat we wel besloten hebben om morgen lekker uit te slapen en te gaan shoppen en dan 'savonds naar epcot te gaan. k had al fastpassen gereserveerd voor morgenavond, dus dat is geen probleem.
Moe en voldaan vallen we in slaap. MOrgen Shoppen!!!



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten